10 kilo afvallen

Mariska Hensing 25 juli 2013 0
10 kilo afvallen

Het is zover, het kookpunt is bereikt: de kilo’s moeten er de komende tijd weer vanaf. Veel mensen die een zomer of winter flink door gebunkerd hebben, willen maar een ding: 10 kilo afvallen. Dit is precies genoeg om er weer scherp en flitsend uit te zien, en is tegelijkertijd ook realistisch. Je krijgt een paar maatjes minder en je voelt je al snel weer vitaal en vol levenslust. 10 kilo afvallen doe je echter niet zomaar, daar is enig werk voor nodig.

10 kilo afvallen: mentale gedeelte is belangrijk

Vooral het mentale gedeelte is daarbij erg belangrijk. De meest voor de hand liggende tips zijn vaak ook de beste. Het heeft alles van doen met gezond leven: lekker, gezond eten en redelijk wat lichaamsbeweging. Als je de volgende tips ter harte neemt, vliegen die 10 kilo’s er zo af. Laten we beginnen!

Calorieën tellen!

De allereerste stap die je neemt, is door een caloriecalculator te gebruiken waarmee je het aantal calorieën bepaald dat je op een doorsnee dag nodig hebt. Dat zijn er uiteraard minder dan eerst, je moet tenslotte afvallen. Dit kan aan de hand met een aantal eenvoudige rekensommetjes worden uitgerekend. Zo heeft het onder andere te maken met je geslacht, je lichaamsgewicht en je doelstelling.

Alles in de min

Als je hebt uitgerekend hoeveel calorieën je per dag nodig hebt om in leven te blijven op hetzelfde niveau, ga je daar zo’n 500 calorieën onder zitten. Op die manier krijg je elke dag voldoende calorieën, maar net iets minder dan je lichaam nodig heeft. 10 kilo afvallen komt nu echt dichterbij.

De voedselkalender

Vervolgens maak je een weekkalender waar je bijhoudt wat en wanneer je het voedsel tot je neemt. Varieer ook in je voeding om het dragelijk te houden. En vergeet vooral niet om ook lekker te eten.
Zalm, noten, groenten en allerlei soorten fruit mag – moet – je uiteraard gewoon blijven eten.

Je hoeft niet ‘vies’ te eten om af te vallen. Zo wordt 10 kilo afvallen nog leuk ook. Misschien is de eenvoudigste regel wel dat je langzaam eet totdat je vol zit. Drink daarbij voor het eten een groot glas water om je eetlust een beetje te temperen.

10 kilo afvallen: sporten hoort erbij

Als je wilt dat het wat sneller gaat kan je vanzelfsprekend ook erbij gaan sporten. Zo krijgt je lichaam een extra impuls en ligt 10 kilo afvallen snel binnen handbereik. De gouden tip hierbij is dat je het dragelijk voor jezelf houdt, en op je eigen tempo aanvangt. Natuurlijk verbrandt een duurloop van drie uur in de brandende zon meer calorieën dan een rustige wandeling; maar je hoeft daarna tenminste niet naar het ziekenhuis.

Ideale combinatie

Fietsen, hardlopen en zwemmen zijn ideale cardiovasculaire oefeningen om je metabolisme op gang te krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om – al is het licht – je spieren in conditie te krijgen. Deze verbruiken tenslotte meer energie dan vet. Meer spieren betekent dus sneller afvallen en een strakker lichaam.

Bam!

Na een paar weken zie je de resultaten versneld terug. Het voelt heerlijk en het is gaaf om te zien dat het menselijk lichaam zo snel veranderen kan. 10 kilo afvallen is voor iedereen haalbaar. Met deze tips en een gezonde dosis motivatie gaat het jou ook zeker lukken!

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »