Ontspannen 5 kilo afvallen doe je zo

Mariska Hensing 16 mei 2013 2
Ontspannen 5 kilo afvallen doe je zo

In kleine stapjes afvallen werkt bij sommige mensen beter en vooral ook langer dan een intensieve periode vol met sporten en extreem diëten. Zeker als je niet zoveel wilt afvallen, kan je het wat rustiger aandoen. 5 kilo afvallen bijvoorbeeld kan je door je levenswijze slechts minimaal aan te passen al in een paar weken bereiken.

Eenvoudig 5 kilo afvallen

Als je echt geen haast hebt is het zelfs mogelijk om de periode voor het afvallen een paar maanden te laten duren. Als je wat kilo’s kwijt wilt spelen en dat op een natuurlijke manier wilt doen, staan hieronder een aantal tips waarmee je goed op weg kan. Deze tips richten zich op kleine, belangrijke veranderingen in je leven en laten het intensief sporten achterwege.

De tips

Verschillende onderzoeken vertellen ons dat kleine veranderingen succesvoller zijn en langer blijven hangen. Al die kleine beetjes helpen uiteindelijk een heleboel en zorgen ervoor dat de kilo’s er uiteindelijk eenvoudig, zonder al teveel moeite vanaf glijden. Is dat eigenlijk niet heerlijk, met weinig inspanning het optimale resultaat bereiken? Wij vinden van wel. 5 kilo afvallen in de komende weken doe je zo:

 • 1. Stel we gaan uit van een gewicht van 75 kilo. 5 kilo afvallen helpt je dan al om van de echt overtollige kilo’s af te komen. Eet daarom bij een maaltijd driekwart van wat je normaal zou eten. Het maakt niet uit of dit de ochtend-, middag-, of avondmaaltijd is.
 • 2. Verminder je zoutinname. Zout houdt vocht vast en zorgt daarnaast voor enige disbalans in je lichaam. Mensen in de westerse wereld krijgen over het algemeen veel te veel zout binnen. Het is een klein offer voor een groter doel. En bovendien eenvoudig gedaan. Sla het zoutvaatje een keertje over bij de patatjes of het soepje.
 • 3. Kijk naar een komediefilm. Verschillende – misschien overbodige – onderzoeken wijzen uit dat mensen actiever naar humoristische films kijken. Je verbruikt 10 tot 20 procent meer calorieën. Lachen is dus daadwerkelijk goed voor je. Doei, kilo’s!
 • 4. Stop met fruitdrankjes en frisdranken. Dit zijn de verborgen dikmakers. Veel mensen staan verbaasd te kijken als dit als een van de eerste tips wordt gegeven, maar helpen doet het zeker. Als je er echt van houdt, mogen er trouwens elke week best een paar glaasjes gedronken worden. Doe het gewoon met mate, minder dan voorheen. 5 kilo afvallen gaat zo lekker snel.
 • 5. Doe een middagdutje. Een klein slaapje overdag tussendoor, is goed voor het hart en geeft je bovendien een heerlijk gevoel. Het lichaam kan op die manier snel herstellen en je hebt daarna weer meer energie. Zet dit om in activiteit.
 • 6. Maak een wandeling. Niets zo heerlijk als wandelen. Het werkt ontspannend voor de geest en het lichaam. Een echte aanrader is om met je collega’s vrienden of de hond elke dag een 10-15 minuten te lopen. Deze activiteit zet het lichaam lichtjes aan het werk en helpt je op die manier 5 kilo afvallen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

 • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
 • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
 • Een video om je motivatie op pijl te houden


2 reacties »

 1. Christiane Claus 30 november 2013 om 9:38 pm - Reply

  ik wil afslanken aar weet niet hoe ik het moet doen

 2. Saskia 4 november 2014 om 10:37 am - Reply

  Persoonlijk haal ik enorm veel inspiratie uit dit gratis ebook! Enorm eenvoudige recepten, en ook nog eens gezond! Blijven eten en toch op gewicht blijven is ideaal in deze periode!

Laat een reactie achter »