Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Mariska Hensing 31 december 2014 0
Afvallen met een koolhydraatarm dieet

De reden waarom afvallen met een koolhydraatarm dieet zo populair is, dat komt omdat je het dieet je hele leven lang vol kan houden en het blijft werken. Daarnaast blijft u lichaam vaak strakker dan bij andere diëten. Veder is het fijn dat u geen last heeft van een hongerig gevoel omdat u de hele dag blijft eten alleen let nu op of het snelle of langzame koolhydraten zijn. Ook krijgt u door dit dieet meer energie en word u gemotiveerd om te gaan trainen. Dit houdt in dat u geen last heeft van een Jojo-effect en dat u geen ‘’vreet buien’’ krijgt.
Het koolhydraatarm dieet wordt ook veel vergelijk met het paleo dieet.
Er zijn 2 soorten koolhydraten:
Hier hebben wij het natuurlijk over de snelle en langzame koolhydraten. Van de snelle koolhydraten word u dikker dan van de langzame koolhydraten. Ook heeft u minder snel honger als u langzame koolhydraten eet. Snelle koolhydraten zitten vooral in pasta, wit brood, rijst, snoep, koek, bewerkte voedingsmiddelen zoals muesli repen, cornflakes en ontbijtkoeken. Langzame koolhydraten zijn gezond en helpen je met afslanken. Deze koolhydraten kun je vinden in: groente, vis, olijfolie, kokosolie, fruit(niet alle soorten), kip, kalkoen en noten.
Onthoud: Snelle koolhydraten worden snel opgenomen in je bloed, waardoor de kans groot is dat het word opgeslagen als ‘’buikvet’’. Trage koolhydraten worden niet snel opgenomen in je bloed, waardoor je lichaam de suikers kan gebruiken voor energie.

Eiwitten en onverzadigde vetten

Deze voedingsmiddelen moet u binnen krijgen naast de trage koolhydraten om het dieet tot een succes te maken. U moet er voor zorgen dat u vooral veel eiwitten neemt. Eiwitten zorgen namelijk voor een snellere verbranding. Om 200 calorieën uit eiwitten te verbranden zijn er al 50 calorieën nodig. Om 200 calorieën uit koolhydraten en vetten te verbranden zijn maar 30 calorieën nodig. Eiwitten kun je veel vinden in: Eieren (zonder dooier), magere kwark, zalm, makreel, haring, kipfilet, eiwitpoeder, pinda’s (ongezout), cashewnoten (ongezout). Lees meer over gezonde voeding op de website van de Gezondheidsraad.

Zelf koolhydraatarme dieet recepten maken?

Voordat u begint met het maken van een heerlijke afslankgerecht, is het zeer belangrijk dat u de juiste voedingsmiddel bij elkaar neemt. U kan niet zo maar een dieet recept maken, als u dat wel doet kunnen wij u niet garanderen dat u met succes zult afvallen.

Het dieet respect moet altijd uit eiwitten, vetten en trage koolhydraten bestaan. Daarvoor hebben wij een regel opgesteld: Voor 60 procent neemt u voedingsmiddelen uit eiwitten en voor 40 procent neemt u voedingsmiddelen die bestaan uit trage koolhydraten en vetten.

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten zorgen voor een snellere verbranding, dat komt omdat deze voedingstof moeilijk te verteren is. Trage koolhydraten en onverzadigde vetten zorgen niet voor een verhoogde verbranding, maar zijn wel belangrijk voor je lichaam. Helaas kunnen eiwitten ook nadelige gevolgen hebben voor het lichaam, als u te veel eiwitten eet dan kan u last krijgen van de nieren. Daarom is het altijd verstand om goed gecombineerd te eten.


Laat een reactie achter »