Afvallen met shakes: veel voordelen

Mariska Hensing 21 maart 2013 0
Afvallen met shakes: veel voordelen

Op de zoektocht naar het ideale middel dat zorgt voor een strak en gezond lichaam, komen veel mensen uit bij de zogenaamde ‘shakes’. Deze kan je onderverdelen in twee types. Allereerst zijn daar de dieet shakes die bedoeld zijn om je af te laten vallen. Ze zitten boordevol vitaminen, eiwitten en stoffen die de vetcellen in je lichaam aanvallen. Deze helpen je bij het afvallen.

Als je bijvoorbeeld ’s avonds trek hebt in een snack, kan je eenvoudig naar de koelkast lopen alwaar een gezonde shake met groenten of iets anders ‘lekkers’ op je staat te wachten. Op die manier krijg je minder onnodige vetten binnen en door de vloeibare vorm verteert het lichaam sneller en beter de voedingsstoffen. Afvallen met shakes kan ook met het andere type shakes, de shakes die je voor het sporten gebruikt.

Afvallen met shakes: de voor- en nadelen

Er bestaat nogal wat discussie over de vraag of het beter is om je voedsel in vloeibare of hele vorm binnen te krijgen. Voorstanders van de shakes beweren dat het lichaam de stoffen gemakkelijker opneemt, terwijl tegenstanders wijzen op het feit dat ‘heel voedsel’ je lichaam op een natuurlijker manier laat eten.

Dieet shakes, of maaltijdvervangers, komen in verschillende onderzoeken positief naar voren. De laatste jaren hebben ze dan ook flink wat aan populariteit gewonnen. Andere onderzoeken laten zien dat afvallen met shakes vooral in de eerste weken tot goede resultaten leidt.

Goed voor vrouwen

De shakes zijn zeer goed geschikt voor vrouwen die door hun lichaamsbouw moeite hebben met afvallen. Dit type vrouw valt niet af als ze zelfs maar een klein beetje meer calorieën inneemt dan haar maximale inname. Deze maximale inname hoeft dan overigens niet eens heel hoog te liggen. Shakes bieden daarvoor een prachtig alternatief.

Shakes en regels

Afvallen met shakes betekent in de praktijk niet dat je alles kan doen en laten wat je wilt. De shakes zijn zelf ook gebonden aan maximale innames en het best is om ze in combinatie met ander, ‘heel voedsel’ te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om lekker te gaan of blijven sporten. Let trouwens ook goed op dat je niet te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt op een dag.

Het is heel verleidelijk om net even wat minder in de shakes te doen, maar als je serieus bent – en het op de langere termijn vol wilt houden -, is het verstandiger om elke week een pondje af te vallen met wat vollere shakes.

Weinig tijd? Shakes!

Het afvallen met shakes is een eenvoudige manier om af te vallen. Het bespaart je bovendien veel tijd als je ’s avonds niet meer hoeft te koken, maar binnen een paar minuten een lekkere shake in elkaar flanst. De producenten van de shakes raden je aan om ze rustig tot op te drinken. Na de beginperiode is het beter om niet meer de hele dag de shakes te blijven drinken.

Afvallen met shakes is echter wel duurzaam als je de daaropvolgende tijd eenmaal per dag een shake blijft drinken. Dit heeft een zeer positief – en vooral ook blijvend – effect op je gewicht.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »