Afvallen met smoothies

Mariska Hensing 24 juni 2016 0

Bij afvallen denken mensen weleens aan een groene smoothie. Dat je echter puur en alleen op basis van die smoothies af kunt vallen, daar heeft niet iedereen weet van. Afvallen met groene smoothies gaat snel, gezond en is veilig bovendien. Door de natuurlijke producten die je binnenkrijgt heeft het ook een reinigende werking voor je lichaam. Hoe dat alles precies in elkaar zit, lees je hieronder.

button

 

 

 

Plantaardige kleurstoffen zijn over het algemeen goed voor de mens. Ze zorgen ervoor dat je bepaalde mineralen en vitamines binnenkrijgt en op die manier vergroten ze je weerstand. Vervelende indringers hebben veel minder kans om je schade toe te brengen. Chlorofyl is de benaming voor de groene plantenkleurstoffen. Door veel mensen wordt de groene kleur in smoothievorm niet als erg aantrekkelijk gezien, maar ze konden er niet verder vandaan zitten! Afvallen met groene smoothies is een van de gezondste manieren om overtollig vet kwijt te raken.

Afvallen met groene smoothies

Een heerlijk groentesapje biedt zeker uitkomst bij het afvallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sapje met waterkers, broccoli en groene kool? Doe het in de blender, stop er eventueel, voor een wat zoetere smaak, appels bij en geniet van de overvloed aan smaken die je in je mond voelt. In plaats van een hele maaltijd waar vlees en koolhydraten vaak de hoofdrol spelen, geven groene smoothies je de kans om natuurlijk te blijven eten.

Meerdere mogelijkheden

Uiteraard zijn er talloze combinaties mogelijk. Vergeet daarbij trouwens niet om ook de andere voedingswaren van de Schijf van Vijf tot je te nemen. Een gevarieerd dieet blijft tenslotte wel het best. 1 maaltijd vervangen door een groene smoothie kan echter gemakkelijk. Wedden dat je lichaam binnen enkele dagen de gevolgen van het nieuwe dieet begint te voelen? De kilo’s vliegen er af.

Drukke mensen

Afvallen met groene smoothies is bovendien erg eenvoudig. Je kan de groenten met de blender tot een sapje verwerken, om het vervolgens in de koelkast te zetten. De volgende dag kan jij dan ’s ochtends gewoon naar je werk met het flesje zonder dat je je druk hoeft te maken om het voorbereiden van iets op dat vroege tijdstip. Ideaal dus voor jonge ouders, hardwerkenden of luie studenten. Iedereen heeft er baat bij!

Chlorofyl

Wat doet chlorofyl eigenlijk? De precieze werking van het stofje is de laatste jaren steeds beter onderzocht en bekender geworden. Groene producten bevatten doorgaans minder suiker, maar zijn daardoor ook gezonder. Ze zijn wel iets bitterder van smaak. Chlorofyl verlengt de levensduur van levende organismes. Daarom zijn groene groenten ook zo gezond. Behalve dat ze allerlei antioxidanten in zich hebben, zijn ze ook nog eens goed om je te beschermen tegen cel-mutaties en dergelijke.

Eenvoudig afvallen

Afvallen met groene smoothies geeft je een fit gevoel. Zeker in combinatie met het eten van voldoende fruit en het drinken van genoeg water reinigt je lichaam zich helemaal. De groene smoothies gaan de verzuring in je lichaam tegen en ontdoen het van gifstoffen. In het begin is het vooral even wennen om de groene smoothies tot je te nemen, laat je daar niet door weerhouden. Al vrij snel krijg je in de gaten dat het werkt en lekker is. Daarna wil je niets anders meer.

button

 


Laat een reactie achter »