Afvallen na bevalling

Mariska Hensing 19 september 2013 2
Afvallen na bevalling

Het eerste dat je moet doen is vooral niet in paniek raken. Dat is de beste tip die je kunt krijgen. En deze is gratis. Veel vrouwen willen na de geboorte zo snel mogelijk hun oude figuurtje terug. Het lichaam heeft echter nogal wat verduren gehad in de periode daarvoor.

Afvallen na bevalling: wonderlijk mooi

Er is een klein wondertje geschied, maar dat is wel ten koste gegaan van je lichaam. Deze heeft tijd nodig om te herstellen. Afvallen na bevalling is dan ook niet het makkelijkst om te doen. Ruwweg duurt het ongeveer net zolang – negen maanden – om het zwangerschapsgewicht kwijt te raken.

Tijd nodig

Daarna heb je zelfs nog wat extra tijd nodig om weer helemaal op je oude gewicht te komen. Als je dat wilt tenminste. De kleine vraag natuurlijk ook flink wat aandacht. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen in beide richtingen.

Afvallen

Nu we weten dat het lichaam toch wel wat tijd nodig heeft om te herstellen, wil je natuurlijk weten wat en hoe je het best kunt afvallen na de bevalling? Allereerst is het belangrijk om goed te blijven eten. Zeker als je borstvoeding geeft is het verstandig om een extra 400 tot 500 calorieën per dag tot je te nemen.

Bewegen

Na de eerste paar weken rust is het hoofdzaak om weer in beweging te komen. In het begin zal je je snel vermoeid en uitgeput voelen. Maak kleine stapjes. Loop naar de koelkast als je iets te eten wilt pakken. Probeer met de kinderwagen een wandeling te maken. Til de baby een x-aantal keren op. Er zijn een heleboel kleine oefeningen die je al in de eerste weken – mits je je goed voelt – uit kan voeren. Raak vooral niet oververmoeid!

Gezond eten

Daarnaast kan je verder gaan met het eten van gezonde voedingswaren zoals noten, groenten en fruit. Eet ook de bewezen superfoods en een extra vitaminepil om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo mag je ook weer vis eten en heb je de proteïnen van bijvoorbeeld yoghurt hard nodig. Je lichaam zit ten slotte in herstelstand.

Speciale lesjes

Blijf ook lekker veel drinken. In overleg met de arts kan je na een aantal maanden weer lesjes gaan volgen in de lokale sportschool. Zo kom je ook nog eens onder de mensen en raak je gewend aan de grotere belasting van het dagelijks leven. Er zijn trouwens genoeg zwangerschapsfitnesslessen door heel Nederland. Je bent zeker niet de enige die wilt afvallen na bevalling.

Vraag om hulp

Als je het even allemaal niet meer ziet zitten, laat je dan gewoon lekker eens masseren om de stress uit je lichaam te krijgen. Het is bewezen dat het goed helpt en bovendien erg lekker. Als je het niet meer trekt, schroom dan niet om hulp te vragen van vrienden, familie of deskundigen. Iedereen snapt dat het voor jonge moeders niet altijd even gemakkelijk is.

Een gezonde moeder

Afvallen na bevalling is uiteraard niet het allerbelangrijkst, dat is de zorg voor de kleine spruit. Deze is er echter wel bij gebaat dat de moeder zich goed voelt, gezond is en lekker in haar vel zit. Door na de bevalling actief bezig te zijn met het herstel van je lichaam, zorg je voor jezelf en kan je sneller die vitale, sportieve moeder zijn die alles met haar kinderen kan.


2 reacties »

 1. joke 16 april 2014 om 8:51 pm - Reply

  goede avond ben in 19-1-2014 bevallen wil goed en snel afvallen zit op de 90 kilo heb nu eetlustremmer werk niet zo veel wel betje heef u tips voor mijn mvg joke kloet al vast debankt

  • Mariska Hensing 21 april 2014 om 1:03 pm - Reply

   Waar we wel goede feedback over krijgen is het vitadis dieet.
   De meeste positieve reacties krijgen we over dit dieet.

Laat een reactie achter »