Afvallen na zwangerschap

Mariska Hensing 28 maart 2013 0
Afvallen na zwangerschap

Na de geboorte van het kleine wereldwonder willen vrouwen zo snel mogelijk weer een gezond en aantrekkelijk lichaam terug. Er zijn bij iedere vrouw de nodige kilo’s aangekomen tijdens de zwangerschap, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dit zo hoeft te blijven!

Behalve dat je op een snelle en verantwoorde manier de kilo’s eraf kunt trainen om het figuur strakker te krijgen, is het ook nog eens heel gezond en goed voor je lichaam om je gezonde leven voort te zetten.

Bewegen, sporten en voeding

Het overtollige gewicht gaat helaas niet vanzelf weg. Afvallen na zwangerschap vraagt om enige inzet! Na een verdiende rustperiode is het dus zaak om je lichaam – in overleg met een arts of deskundige – voorzichtig weer te laten wennen aan het sporten én gezonde eten uiteraard. Dit vindt plaats ongeveer twee maanden na je zwangerschap.

Afvallen na zwangerschap: gezond eten is een goed begin

Het is belangrijk om gezond te eten. Dus weg met die cakejes en roze koeken die je tijdens de zwangerschap nog weleens at. Neem daarom de tijd om eens uitgebreid boodschappen te doen. Koop vooral veel groenten en fruit, deze zullen je helpen om de verstoorde balans in je lichaam – een zwangerschap is niet zomaar iets – weer te herstellen.

Het maakt daarbij niet uit of je borstvoeding geeft, een gezond dieet is ook voor de baby een perfecte keuze. Als je borstvoeding geeft, is het wel verstandig om wat meer calorieën tot je te nemen. Hieronder een aantal kleine tips die je helpen bij het afvallen na zwangerschap:

  • Doe rustig aan met geraffineerd eten en drinken, vooral waar redelijk wat suiker in zit. Dus even geen blikjes fris en fastfood
  • Let op je porties tijdens maaltijden
  • Doe oefeningen die je aankunt
  • Eet tussen de 4-6 porties groenten en fruit per dag
  • Drink ongeveer 1,5-2 liter water per dag
  • Probeer gedurende de dag te bewegen, loop een rondje met de hond of de kinderwagen
  • Eet veel vezels. Haal ze uit bijvoorbeeld brood, granen en bonen. Afvallen na zwangerschap gaat echt gemakkelijker met deze gezonde nutriënten

Vergeet niet te bewegen

Intensief sporten is in de beginfase uit den boze. Na verloop van tijd merk je dat het lichaam zich herstelt en dat je weer flink kan bewegen. Probeer dit moment goed aan te voelen en doe dat desnoods in overleg met een deskundige.

In de beginfase van het afvallen na zwangerschap in de beginfase, is het vooral nuttig om bekkenoefeningen te doen en te stretchen. Misschien is het wel een leuk idee om oefeningen met de baby te doen? Duw de kinderwagen voort of neem de kleine mee in je armen als je gaat wandelen. Afvallen na zwangerschap is leuker als je de dingen uitkiest die jij leuk vindt, waarmee je het doel eenvoudiger behaalt.

Helemaal de oude

Het staat van te voren niet vast dat je weer hetzelfde figuur als voor de zwangerschap terugkrijgt. Wanhoop dan ook niet in die eerste fase als het allemaal niet zo lijkt op te schieten. Met de juiste training en voeding groeit je lichaam vanzelf weer terug naar een gezonde staat. Met een beetje geluk zie je er na de trainingen zelfs nog beter uit dan voor de zwangerschap!

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »