Een beter zelfbeeld

Mariska Hensing 6 juni 2018 0

Niet iedereen is tevreden of gelukkig met de manier ze eruit zien. Wanneer je niet tevreden of niet gelukkig bent met je lichaam, zit je niet echt lekker in je vel. Helaas heeft dit negatieve zelfbeeld een grote impact op ieder deel van je leven. Zo heeft het invloed op romantische relaties met partners maar het beïnvloedt ook de relaties met je familie en je vrienden. Je hebt weinig vertrouwen in jezelf en het lukt niet om jezelf te accepteren zoals je bent. Doordat jij op een negatieve manier naar jezelf kijkt, breng je dit over op anderen. Je bent namelijk meer gefocust op wat andere over je zeggen en denken en dat voelen andere mensen aan.

Focus op je sterke punten

Ieder mens heeft sterke en minder sterke punten, dat maakt je mens. Niemand is perfect en dat is maar goed ook want anders zou de wereld er erg saai uit gaan zien. Dus ga na bij jezelf: wat is leuk en mooi aan mij? Door te focussen op wat je wel fijn aan jezelf vindt, zullen de minder leuke kanten wat meer naar de achtergrond verdwijnen. Wat je aandacht geeft, groeit namelijk.

Zoek hulp

Wanneer je te maken krijgt met een depressie, zal je hulp moeten zoeken. Dit kan zijn van familie en vrienden, maar je kan ook professionele hulp zoeken zoals een coach of een psycholoog. Misschien zit je al je hele leven met iets waar je ongelukkig van wordt, of dit nu een innerlijk of uiterlijk kenmerk is. Als je je al jaren onzeker voelt over de gebit bijvoorbeeld kan je langs gaan bij een implantoloog voor een chirurgische kaakcorrectie.

Accepteer wat je niet kan veranderen

Jij bent genoeg zoals je bent, dus probeer jezelf te accepteren zoals je bent. Van jezelf houden is moeilijk maar maakt het leven een stuk makkelijker.


Laat een reactie achter »