Drie tips voor een super snel metabolisme

Mariska Hensing 11 juni 2015 0
Drie tips voor een super snel metabolisme

Een super snel metabolisme, dat is de echte sleutel tot grenzeloze energie en gezond gewichtsverlies. Wanneer je echt gewicht wilt verliezen dan hoef je geen calorieën te tellen maar moet je simpelweg aan je lichaam leren hoe het sneller en efficiënter kan werken. Denk aan je lichaam als een soort machine: pas wanneer alle deeltjes in de machine goed werken, kunnen complexe processen zoals vetverbranding echt goed werken.

 

In dit artikel geven we drie tips voor een razendsnel metabolisme dat je voorziet van een ijzersterke manier om af te vallen.

 

Tip 1: begin de dag met een stevig ontbijt

Laten we nog even verder gaan op die vergelijking van hierboven: wanneer de machine die je lichaam is in de ochtend opstart, heeft het brandstof nodig. Zonder een stevig ontbijt kan je lichaam niet goed aan de dag beginnen en werken alle processen in je metabolisme minder goed, inclusief je vetverbranding. Wanneer je pas ‘s middag voor het eerst eet, dan heb je kostbare uren verloren waarin je heel wat vet had kunnen verbranden. Daarom is het belangrijk om meteen na het opstaan in topvorm te zijn.

 

Trouwens, als we even eerlijk zijn dan weten we dat wanneer je het ontbijt overslaat, dat vaak tot andere ongezonde gewoonten leidt. Mensen die hun ontbijt regelmatig overslaan hebben veel meer de neiging om te gaan snacken wanneer de eerste hongergevoelens van de dag naar boven komen. Op de ongezonde gevolgen van dat soort gewoontes hoeven we je hopelijk niet meer te wijzen.

 

Eet bij voorkeur een gezond ontbijt dat past binnen de richtlijnen van een koolhydraatarm dieet, bijvoorbeeld een groenten omelet of een groene smoothie.

 

Tip 2: leef actief

De meeste mensen hebben tegenwoordig een zittende baan. Maar helaas draagt mailtjes beantwoorden weinig bij tot de activiteit van je metabolisme. Wanneer je de hele dag zit en nauwelijks aan sport of beweging doet, heeft je lichaam niet veel energie nodig en is het ook niet actief bezig met vet verbranden. Wat je eet slaat zich daarom al snel op.

 

Als je een super snel metabolisme wilt ontwikkelen dan horen beweging en sport daarin centraal te staan. Je doet er goed aan enkele keren per week intensief te sporten. Je kan daarvoor gebruik maken van klassieke cardio-sporten zoals hardlopen, zwemmen of fietsen, maar korte intense oefeningen zijn net zo efficiënt. Wanneer je je metabolisme wilt boosten, is het een goed idee om interval training eens een kans geven. Korte explosieve krachtinspanningen zijn namelijk de allerbeste manier om je metabolisme een stevig duwtje in de rug te geven.

 

Tip 3: ijskoud water doet je lichaam werken

Een super snel metabolisme krijg je door je lichaam te doen werken. Dat kan je doen door fysieke inspanning, maar er is een ander handig trucje dat veel minder vermoeiend is: koud water drinken. De energie die je lichaam namelijk nodig heeft om dit ijskoude water op te warmen, komt van je energiereserve.

Let wel op, want het effect van koud water drinken is niet enorm groot. Het is bedoelt als een handig extraatje voor mensen die elke dag al beginnen met een stevig ontbijt en een actieve levensstijl hebben ontwikkeld. Door koud water te drinken zal je dus niet opeens een topmetabolisme krijgen en het is geen wondermiddeltje om meteen af te vallen, maar alle kleine beetjes helpen.
Wil jij tips om snel af te vallen? Klik dan hier.


Laat een reactie achter »