Glutenvrij dieet verandert je leven

Mariska Hensing 13 augustus 2015 0
Glutenvrij dieet verandert je leven

In de moderne maatschappij worden we van alle kanten gebombardeerd met goedbedoelde adviezen en tips. Door stress, drukte, slecht slapen, te weinig beweging en een ongezond of niet goed afgestemd dieet, loop je de kans om mentaal helemaal uitgeput te raken. Een van de vervelendste dingen die je kunt hebben, is een intolerante reactie met gluten. Coeliakie is de overkoepelende term voor het gehele ziektebeeld, waarbij glutenintolerantie een symptoom kan zijn.

Glutenvrij dieet

Gluten zijn eiwitten die onder andere in tarwe en andere granen gevonden worden, net als de vele afgeleide producten die er van zijn. Gluten zijn niet levensbedreigend, maar ze maken het leven een stuk zwaarder en moeilijker. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om erachter te komen of je een glutenintolerantie hebt. Wanneer dit het geval is, kan je er maar beter iets aan doen. Het glutenvrij dieet regelt dat voor jou.

Klik hier voor het Glutenvrij dieet

Andere aanpak

In de schijf van vijf die ons met de paplepel wordt ingegoten, bestaat er volgens recent wetenschappelijk onderzoek een disbalans. In de praktijk betekent dit dat we te veel koolhydraten – lees graanproducten – eten, net als te veel zuivel tot ons nemen. Er komt op die manier te veel zetmeel – suikers – in het lichaam. Meer groente, fruit en een betere balans in het eetpatroon zorgen voor vermindering van de klachten.

Nadelen van gluten

Niet alleen is een intolerante voor gluten vervelend omdat het tot bepaalde fysieke reacties lijdt die je liever niet hebt; het is tegelijkertijd ook een probleem voor veel mensen omdat het niet altijd even goed duidelijk dat er iets aan de hand is. Een onrustige maag, een vermoeid gevoel en een tekort aan essentiële voedingsstoffen omdat je darmen ontregeld zijn, zijn slechts enkele voorbeelden.

De redding

Een goed, degelijk, gestructureerd plan van aanpak is nodig om weer helemaal jezelf te worden. De vermoeidheid zal afnemen, terwijl je je juist vitaler begint te voelen. Zeker in het begin vraagt dit om een beetje van je tijd en aandacht. Na verloop van tijd gaat het programma echter automatisch en leef je een rijker, gezonder en voller leven. Wie wil dat nou niet? Het glutenvrij dieet is het begin van een beter leven.

Klik hier voor het Glutenvrij dieet

Het Glutenvrij Plan

Het Bodywatch Glutenvrij Plan bestaat uit een aantal onderdelen die elk hun eigen inbreng hebben. Het glutenvrij dieet hoort daar uiteraard bij. Allereerst begin je met de Glutenvrij Richtlijnen. Dit is de basishandleiding die ervoor zorgt dat jij de dieetadviezen krijgt die je nodig hebt. Hierin vind je precies wat je tijdens de eerste stappen van het Plan moet eten en drinken. Het Glutenvrij dieet gaat dan als volgt:

Besliskaart

Verder krijg je de Glutenvrij Besliskaart, die tussen de Richtlijnen zit, waarmee je een eenvoudig overzicht krijgt van welk voedsel je beter kunt mijden en welke producten je juist wel mag eten. Als je van de weekmenu’s af wilt wijken, is de Besliskaart de ideale gids om je daarbij te helpen.

Weekmenu’s

De Weekmenu’s. 55 recepten voor het diner. 21 voor het ontbijt en 21 voor de lunch. Allerlei tussendoortjes worden ook mooi meegenomen. Je krijgt dit als PDF waardoor het overzichtelijk is en tevens ook betaalbaar, zeker niet onbelangrijk.

De menu’s werken graag met seizoen voeding. Dit is namelijk goedkoper, gezonder en gemakkelijker, want het is in de lokale supermarkt zeker aanwezig. Daarnaast smaakt het ook nog eens heel lekker.

Online Menuplanner

Nu we de weekmenu’s hebben gehad, is het goed om een blik te werpen op de Online Menuplanner. Een glutenvrij dieet werkt nog beter met een persoonlijk boodschappenlijstje. Het geeft je rust en behoudt – alweer – het overzicht. Op die manier houd je zelf de controle over je eetgedrag en daarmee je eigen leven.

Op jou afgestemd

Het Persoonlijk Voedingsplan is de volgende stap. Hiermee geef je aan wat jouw allergieën en intoleranties zijn. Het “Vergeet het dieet” E-book helpt je daarbij om gemotiveerd te blijven en om je duidelijk te maken dat deze verandering in levensstijl je echt beter laat voelen. Als je trouwens niet zo graag leest kan je ook het luisterboek gebruiken en rustig op je computer of MP3 luisteren naar de coach.

Praten met lotgenoten

Op het deelnemersforum kan je altijd terecht voor prangende vragen en kan je met anderen praten en bespreken hoe het hele project verloopt. Dit is een ideale manier om gemotiveerd te blijven. Het is niet voor niets dat veel van de mannen en vrouwen die met het Plan meedoen, hier hun ei kwijt kunnen en tevens inspiratie opdoen voor nieuwe recepten.

Beste informatie

Veel extra tips zorgen voor nog meer kracht en nieuwe manieren om je helemaal te richten op het leiden van een gezond en zinvol leven. Binnen het Glutenvrij Plan wordt altijd getracht met de laatste wetenschappelijke bevindingen te werken. Deze worden dan toegepast op de wijze waarop dat geschikt wordt geacht.

Motivatie

Ten slotte heet het Glutenvrij Plan ook enkele wekelijkse motivatievideo’s waar je enige kracht uit kunt putten. Het Bodywatch Glutenvrij Plan is opgedeeld in 6 modules en bij elke module ontvang je een weekmenu en talloze tips van de hoofdcoach en bedenker van dit hele dieet. Het glutenvrij dieet kan je leven echt totaal veranderen en het is belangrijk dat je daarvan doordrongen raakt, ook als je het eventjes wat drukker hebt. Het gebeurt niet elke dag dat je je leven radicaal omgooit.

Verander je leven

Het glutenvrij dieet zorgt in die eerste periode voor een duidelijke verandering in je leven. Door de uitstekende ondersteuningsmiddelen en de juiste tips raak je al snel op het goed pad zonder er vanaf te vallen. Het verschilt per persoon wat de nieuwe situatie wordt. Sommige mensen mogen nog wel af en toe graanproducten en zuivel eten, terwijl anderen het definitief – en volledig – af moeten zweren. Het glutenvrij dieet werkt perfect voor degene die het nodig heeft. Het is echter wel zo dat zodra ermee gestopt wordt, dat de problemen dan terug kunnen komen.

Glutenvrij dieet werkt

Gezond eten en drinken, vitaal in het leven staan en je goed voelen over jezelf: dit zijn slechts enkele verbeteringen die jij met een glutenvrij dieet door gaat voeren. Het Glutenvrij Plan zorgt voor een volledige aanpak en blijft je gedurende de hele weg ondersteunen. Met een klein beetje inzet en commitment ben jij binnen de kortste keren een rijker, voller en vooral gezonder mens.

Klik hier voor het Glutenvrij dieet

Laat een reactie achter »