Jonge consumenten switchen online van zorgverzekeraar

Mariska Hensing 11 november 2012 0
Jonge consumenten switchen online van zorgverzekeraar

Het is tegenwoordig steeds gemakkelijker om te wisselen van zorgverzekeraar, je meldt je bij de ene aan en die zeggen je verzekering bij de andere zorgverzekeraar op. Maar dat is het niet alleen, want met name de jongere generatie wisselt vooral online van zorgverzekeraar. Het is gemakkelijk, het gaat snel en je krijgt nog een bevestiging per e-mail ook.

Jongeren switchen online

Ook wanneer je voor het eerst zelf gaat kijken naar een zorgverzekering wanneer je 18 jaar bent, is het goed om verder te kijken dan de verzekering waar je ouders verzekerd zijn. Het kan in veel gevallen voordeliger zijn om te switchen van zorgverzekeraar omdat je huidige verzekeraar geen speciaal pakket heeft voor jongeren, of omdat het pakket hier duurder is dan bij de andere zorgverzekeraar. De zorgverzekering 18 jaar, we komen allemaal op het punt dat we zelf onze verzekering moeten gaan regelen en dus ook zelf moeten gaan betalen. En waarom zouden je dan niet even rondkijken tot je zeker weet dat je de beste verzekering voor de laagste prijs gevonden hebt.

Verzekeren online

Naast dat tegenwoordig veel meer online gewisseld wordt van verzekering, is het ook steeds meer voorkomend dat je een verzekering hebt die geheel online is, dat wil zeggen dat je je nota’s ook online moet declareren en dus helemaal niets meer via de post gaat. En met de huidige mobiele generatie, is het ook steeds meer voorkomend dat je kunt declareren via je telefoon. Zodat je niet eens meer op je laptop of computer hoeft in te loggen maar simpelweg een foto maakt van je nota en die via de site van de zorgverzekeraar verstuurd via een applicatie. Want als je online kunt switchen van verzekeraar, waarom zou je dan ook niet al je andere zaken online willen regelen? Het gaat snel en is gemakkelijk, precies wat de jongere generatie graag heeft.


Laat een reactie achter »