Mythes over Afvallen.

Mariska Hensing 22 november 2012 0
Mythes over Afvallen.

Op het internet vind je heel wat informatie over afvallen. Het is voor de meeste mensen moeilijk te bepalen welke artikelen waardevol zijn. Daarom hebben wij van hoekaniksnelafvallen.info de top 6 mythen over ”afvallen” in kaart gebracht.

Mythe 1: Je hoeft geen calorieën te tellen.

Feit: Afvallen lukt alleen door minder calorieën in te nemen en door meer calorieën te verbranden. Wanneer je calorieën inname toeneemt, zal je gewicht ook toenemen. Verbrand je meer calorieën dan je inneemt dan val je af. Je kan heel de dag calorieën verbranden ook wanneer je niet actief bent. Zorg dan wel dat je gedurende een dag voldoende calorieën verbrandt. Houd dit dus goed bij.

Mythe 2: Eet geen koolhydraten.

Koolhydraten maken je niet dik, maar een overschot aan calorieën wel. Een calorie is een calorie. Denk dus niet in koolhydraten of eiwitten maar denk in calorieën.
Sommige voedingsmiddelen bevatten meer calorieën per gram dan andere voedingsmiddelen. Denk dan aan vettige voeding. Gebruik dit dan ook met mate in je dieet. Elimineer het echter niet want sommige vetten heb je nodig voor een uitgebalanceerd dieet.
Aardappelen, brood en pasta bevatten koolhydraten. Koolhydraten vormen de belangrijkste energiebron van het lichaam. Daarom wordt het aangeraden om ongeveer 60 procent van je calorieën inname te laten bestaan uit koolhydraten.

Mythe 3: Vermijd alle vetten.

Deze mythe wordt vaak verkeerd begrepen. Dit komt omdat er heel vaak reclame wordt gemaakt met termen als vetvrij of nauwelijks vet. Je lichaam heeft vet nodig, omdat het zelf geen vet kan aanmaken. Om toch aan de juiste vetten te komen dien je gezonde vetten te gebruiken in je maaltijden.Te weinig vet leidt tot een lage bloedsuikerspiegel en vermoeidheid. Traditionele voeding bevatte een minimum van 30%, oplopend tot wel 80% (!) van de calorieën in de vorm van gezonde vetten, meestal van dierlijke afkomst.

Mythe 4: Eet geen zoetigheid.

Door geen zoetigheid te eten ga je niet meer afvallen. Het kan juist ervoor zorgen dat je sneller een vreetbui krijgt. Door jezelf te onthouden van zoetigheid is het moeilijker om je aan een strict dieet te houden. Het is geen zonde om zoetigheid in je dieet in te passen. Af en toe iets lekkers kan geen kwaad zolang je maar je calorieën inname beperkt houdt.

Mythe 5: “Eet mager vlees en drink laag vet houdende melk”

In mager vlees en melk met weinig vet ontbreken de vet-oplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K) die er voor nodig zijn om proteïne en mineralen in vlees en melk op te kunnen nemen. De consumptie van weinig vet bevattende voedingsmiddelen kan leiden tot een uitputting van de vitamine A- en D-reserves.

Mythe 6: Eet geen zoetigheid.

Door geen zoetigheid te eten ga je niet meer afvallen. Het kan juist ervoor zorgen dat je sneller een vreetbui krijgt. Door jezelf te onthouden van zoetigheid is het moeilijker om je aan een strict dieet te houden. Het is geen zonde om zoetigheid in je dieet in te passen. Af en toe iets lekkers kan geen kwaad zolang je maar je calorieën inname beperkt houdt.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.

Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden

 


Laat een reactie achter »