Slechte gewoontes die afvallen moeilijker maken.

Mariska Hensing 4 november 2012 0
Slechte gewoontes die afvallen moeilijker maken.

Ben jij iemand die moeite heeft met snel afvallen? Voelt het alsof al je inspanningen het tegenovergestelde effect hebben? Het kan namelijk zo zijn dat je nog steeds met bepaalde slechte gewoontes probeert af te vallen. Zonder dat je het beseft, zorgen deze gewoontes ervoor dat afvallen moeilijk wordt. We hebben daarom enkele van deze gewoontes uiteengezet:

Het kiezen van een verkeerd dieet.

Hoe vaak komt het voor dat iemand een dieet kiest omdat het dieet werd aanbevolen door een vriend of vriendin. Of je volgt een dieet dat door een bekendheid wordt aanbevolen. Een dieet kan perfect werken voor je beste vriend maar niet voor jou. Kies daarom een dieet die past bij je levensstijl en voedsel voorkeur. De juiste dieet is een dieet waar jij je goed bij voelt.

Onrealistische doelen stellen.

De meeste mensen die beginnen met afvallen zijn super gemotiveerd. Het is juist in de beginfase dat men onrealistische doelen stelt. Te hoge verwachtingen kunnen averechts werken.
Wanneer je echter realistische makkelijke doelen stelt, is de kans van slagen een stuk groter. Bovendien blijf je hierdoor langer gemotiveerd. Het is daarom verstandig om bij de afvalmethode van je keuze een realistische dieetplan op te stellen.

Geen tijd als excuus gebruiken.

Misschien wel de meest gehoorde reden van mensen die stoppen met dieten. Uit onderzoek is gebleken dat onder vrouwen 41% een ”gebrek aan tijd” opgaf als reden waarom men ongezond eet. Uit dezelfde onderzoek liet 73 % van de vrouwen weten dat door gebrek aan tijd men weinig tot nauwelijks aan beweging deed. Als je gewicht wilt verliezen dien je daar tijd voor vrij te maken.
Schaf een agenda aan en deel je dag zo in dat je elke dag bezig bent met je dieet. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag tijd vrij maken voor het bereiden van een gezonde maaltijden. Wat je ook kan doen is enkele uren in een week vrij maken om te sporten. Wanneer je dit vastlegt in een ouderwetste agenda is het makkelijker om je hieraan te houden. Wees niet bang om een nieuwe gezonde levensstijl als belangrijkste prioriteit in je leven te maken.

Jezelf isoleren.

Schaam je niet om anderen om hulp te vragen. Het komt vaak genoeg voor dat afvallers de motivatie verliezen omdat ze zich geisoleerd voelen. Vraag vrienden en familie om je te steunen wanneer je begint met dieten. Het internet is een uitstekende medium om je aan te sluiten bij mensen die dezelfde dieet volgen als jij. Forums waar je je kan aanmelden zijn hier een goed voorbeeld van. Je kan met anderen spreken die dezelfde dieet volgen of gevolgd hebben. Hieruit kan je heel wat motivatie putten.

Het onderschatten van je calorieën iname.

Tel jij werkelijk het aantal calorieën die je dagelijks inneemt? Elke kleine snack die je nuttigt kan aan het einde van een dag opgeteld een groot aantal calorieën zijn. Het is daarom van belang zorgvuldig bij te houden wat je op een dag eet. Misschien ben je niet een grote eter maar houd je wel van snacks en zoetigheid. Wanneer je precies bijhoudt hoeveel calorieën een voedingsproduct bevat, weet je exact waar je op moet letten bij het doen van boodschappen.

Te veel vertrouwen op gezonde voeding.

Uit onderzoeken blijkt dat mensen die te veel vertrouwen op gezonde voeding, teveel eten. Uiteraard is gezonde voeding essentieel voor gewichtsverlies. Echter is dit geen vrijbrief om er dan maar meer van te gaan eten.

Meer eten wanneer je sport.

Het is normaal dat je eetlust toeneemt wanneer je sport. Een veel gemaakte fout is dat men dan meer calorierijk voeding gaat eten om de eetlust te stillen. Deze maaltijden zorgen ervoor dat je juist aankomt.
Je kan beter na het sporten een calorie arme maaltijd nuttigen. Combineer hierbij koolhydraten met eiwitten. Je kan na het sporten ook een eiwitshake drinken.

Te hoge verwachtingen hebben.

Zet je verwachtingspatroon niet al te hoog. Dieetpillen. supplementen en crash diëten geven nooit het resultaat wat de verkoper belooft. Afvallen is niet altijd zo makkelijk als men voordoet. Je moet ervan uitgaan dat je er heel wat voor moet doen om kilo’s af te vallen.
Raak daarom niet gefrustreerd als het even niet loopt zoals jij het wilt. Probeer elke succes te koesteren en verlies het uiteindelijke doel niet uit het oog. De weegschaal is niet de juiste afspiegeling van de inspanningen die je doet. Zie het ook niet als graadmeter. Temper je verwachtingen en maak je eigen dieetplan. Wat anderen lukt is voor jou niet van belang.


Laat een reactie achter »