Afvallen en Sporten

Mariska Hensing 9 november 2012 0
Afvallen en Sporten

Een van de betere manieren om een slank figuur te krijgen is door het combineren van sport en voeding. Een goede workout schema bestaat uit actieve cardio om extra calorieen te verbranden en uit krachttraining om een strak lichaam te creeren. In dit artikel bespreken we zeven stappen waaraan een goede workout plan moet voldoen:

Wees er zeker van dat je gezond bent: Het is verstandig een doktor te bezoeken, mocht je er niet zeker van zijn dat je een intensieve trainingsschema aan zou kunnen.
Bij veel sportscholen is het mogelijk om je te laten begeleiden door een sportinstructeur. Maak hier gebruik van want een sport instructeur kan je helpen met het opzetten van de juiste trainingsschema. Een goede instructeur kan je bovendien helpen met een workout waar jij je het prettigst bij voelt.

Laat je niet verleiden door de nieuwste gadgets op sportgebied: Er is namelijk geen oefening of apparaat waar je sneller van gaat afvallen. Calorien verbranden kan met veel methodes. Ontwikkel een voorkeur voor een bepaalde methode. Wanneer deze methode je bevalt kan je de intensiteit ervan verhogen. In het begin is het van belang dat je consistent blijft vasthouden aan je trainingsmethode.

Sport samen met een groep of een paar vrienden. De beste manier om gemotiveerd te blijven is door het sociale aspect van sporten. Als je met vrienden kan afspreken om naar de sportschool te gaan is dat vaak de stimulans om je aan je trainingsschema te houden. Vrienden kunnen je ook stimuleren om harder te trainen.
Heb je geen vrienden die naar de sportschool gaan, kijk dan of je met andere bekenden kan trainen zoals familie, buren of collega’s.

Investeer in goede sportkleding: Voorkom blessures en koop altijd goede schoenen die geschikt zijn voor de sport die je beoefent. De betere schoenen zijn te koop in sportzaken waar je a
advies op maat kan krijgen. Voor kleding geldt uiteraard hetzelfde.

Houd je trainingstijden bij in je agenda: Veel mensen willen graag vaak trainen, maar komen hiervoor tijd tekort. Dit kan je vermijden door je trainingstijden te plannen. Zet deze tijden duidelijk in je agenda en maak desnoods tijd vrij om voldoende te sporten. Zet je sporttas een dag van te voren klaar zodat je geen excuus hebt om niet te gaan.

Varieer je workout: Door niet altijd dezelfde trainingstoestellen te gebruiken voorkom je dat er een sleur in je trainingsschema komt. Je kan dezelfde calorien verbranden op een andere toestel. Wanneer je een dag geen zin hebt om te spinnen op een fiets, kan je gaan joggen op een loopband bijvoorbeeld.

Neem hersteldagen: Een goede trainingsschema bevat genoeg hersteldagen. Vooral als je veel aan krachttraining doet is het belangrijk om je lichaam rust te geven. Op deze dagen is het van belang dat je goed op je voeding let. Vraag aan je sport instructeur of je een voedingsschema die het beste past bij trainingsschema kan krijgen. Combineer je deze 2 schema’s op de juiste manier dan zal het resultaat verbluffend zijn!


Laat een reactie achter »