Tips voor een goed dieet schema

Mariska Hensing 18 april 2013 0
Tips voor een goed dieet schema

Als je het besluit neemt om af te vallen, is een schema waarin je jouw eetgedrag overziet, toch echt onmisbaar. Het dieet schema zorgt namelijk voor regelmaat in jouw leven. Regelmaat en structuur zijn met afstand het belangrijkst voor welk dieet of welke training dan ook.

Dat betekent niet dat je nooit meer onverwacht mag genieten, het betekent dat je die momenten van plezier en beloning beperkt zodat je niet terugvalt in je oude eetgedrag. Het dieet schema helpt je om je voedsel- en drankinname te reguleren zodat je voldoende gezonde voedingsstoffen tot je neemt.

Plannen betekent vooruitdenken

Het grootste voordeel van een dieet schema is dat je van te voren al je maaltijden zo ongeveer kunt inplannen. Met een of twee gerichte bezoekjes aan de supermarkt heb je meteen de boodschappen voor de hele week binnen. Probeer daarom in die bezoekjes aan de supermarkt voldoende in te kopen. Niets is zo frustrerend – en gevaarlijk – als ’s avonds laat nog een boodschapje te moeten doen omdat je niks in huis hebt. Een zak chips wordt dan ineens een stuk verleidelijker!

Kalmerende werking

Met een dieet schema is het gestructureerd plannen van de week ook veel eenvoudiger. Je weet op welke momenten je waar bent, en dat geeft rust in je hoofd. Die rust vertaalt zich vervolgens naar een mindere afgifte van het stresshormoon Cortisol, een prettige bijkomstigheid. Afhankelijk van het dieet dat je volgt, eet je drie tot zeven keer per dag.

De maaltijden

Het ontbijt is daarbij zeer belangrijk omdat het je van genoeg energie moet voorzien om je fit de dag door te helpen. Als je het schema voor de eerste keer krijgt of samenstelt is het daarom goed om te letten op je voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld moeite met een groot ontbijt, zo vlak na het opstaan, maak het jezelf dan niet moeilijker dan het is en plan dat grote ontbijt een uurtje later.

Misschien krijg je ’s ochtends kwark moeilijk naar binnen? Kies er dan voor om dit aan te lengen met yoghurt, of verplaats de kwark naar een later tijdstip.

Proactieve houding

Het goed dieet schema laat vanzelfsprekend wel ruimte voor eigen initiatief en onverwachte omstandigheden. Als ’s avonds laat een belangrijke vergadering uit dreigt te lopen, kan je best een keer een pizza bestellen. Als je je koste wat kost aan het schema wilt houden, is het misschien verstandig om een proactieve houding aan te nemen.

Dit betekent dat je af en toe wat bakjes met gezonde voeding in koelkast van je afdeling zet, of een bakje met ongezouten walnoten standaard bij je hebt. Op die manier geeft het dieet schema je voldoende ruimte om te variëren en het vol te houden.

Eenvoudig volhouden

De avondmaaltijd(en) kan je opslaan in bakjes, zodat je de volgende, drukke, dag niet nog hoeft te koken als je thuiskomt. Met een uitgebalanceerd dieet schema houd je alles in de gaten en heb je goede kans dat je het volhoudt. Om de overbodige kilo’s eraf te krijgen, of om gewoon op een gezond gewicht te blijven, is een goed dieet schema een uiterst handig hulpmiddel.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »