Vet verbranden: het totaalplaatje

Mariska Hensing 7 maart 2013 0
Vet verbranden: het totaalplaatje

Wil je een compleet afgetraind lichaam, of wil je gewoon wat vet verbranden om net iets beter voor de dag te komen? Het menselijk lichaam probeert al duizenden, zo niet honderdduizenden jaren om zo efficiënt mogelijk met voedsel om te gaan. Daarom wordt het ook in de beruchte vetcellen opgeslagen. Dat is trouwens helemaal niet verkeerd, het helpt je namelijk om te overleven op de momenten dat er minder voedsel voorhanden is.

In onze, moderne tijd is het echter zo dat het vrij eenvoudig is om genoeg calorieën binnen te krijgen. Helaas worden vaak de verkeerde calorieën ingenomen. Die worden vervolgens opgeslagen als vet. Vet verbranden heeft dikwijls nogal wat voeten in de aarde. Gelukkig kunnen wij je daar uitstekend bij helpen.

Vet verbranden: het voedingspatroon

Het is belangrijk om de oorzaak van het (overtollige) vet vast te stellen. Vet verbranden wordt daarna een heel stuk eenvoudiger. Koolhydraten vormen de primaire voedingsbron voor de meeste mensen. Ze zitten in rijst, pasta’s, aardappelen en brood. In het dagelijks menu worden deze voedingsmiddelen gebruikt om genoeg calorieën binnen te krijgen. Koolhydraten zijn echter ook dikmakers, zeker als je ze niet gebruikt of op de verkeerde tijdstippen tot je neemt.

Eenvoudige oplossing

Vet verbranden doe je op een aantal manieren. Om te beginnen moet je minder calorieën innemen dan je verbrand. Dat klinkt heel eenvoudig, en dat is het eigenlijk ook! Zorg dat je gevarieerd en gezond eet, en kijk naar het aantal calorieën dat je op een dag binnenkrijgt. Probeer te meten hoeveel je verbruikt, en je zal vanzelf vet verbranden. De koolhydraatinname moet op dat moment flink worden beperkt, anders worden ze als ‘brandstof’ door je lichaam aangesproken, in plaats van de vetten die je wilt verbranden.

Boekje

Sommige mensen zijn er bij gebaat als ze een boekje bijhouden met een schema en hun bevindingen van die week. Het helpt ze om gemotiveerd te raken en daarbij geeft het ze inzicht in hun gedrag. Misschien kom je er eindelijk achter waarom je op dinsdag niet vooruit te branden bent, en op donderdag juist wel.

Met een glimlach

Het kan trouwens helemaal geen kwaad om af en toe een lekkere pizza te nemen of een dagje niet te sporten. Voel je daar vooral ook niet schuldig over. Niemand is perfect en het uitvoeren van alles wat hieronder staat kost nou eenmaal kracht en doorzettingsvermogen. Als je op een gegeven moment erachter komt hoe lekker het sporten kan zijn, en hoe prettig het eigenlijk is, zowel lichamelijk als mentaal, om gezond te eten, houdt niets je meer tegen van een gezond leven. Hieronder in het kort de beste tips die je helpen om een gezond en strak lichaam te krijgen.

 • Drink veel water
 • Neem relatief veel proteïne in
 • Zorg elke dag voor minimaal dertig minuten lichte beweging
 • Sport een aantal keer in de week intensief
 • Doe kracht- en cardiotraining
 • Eet langzaam waardoor je sneller vol zit
 • Neem kleinere porties
 • Eet ‘s avonds na achten niets meer
 • Neem gezonde snacks mee naar lastige situaties
 • Zorg bij dit alles dat je voldoende vitamines, mineralen en vetten, bijvoorbeeld Omega 3, inneemt

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.

Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

 • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
 • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
 • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »