5 kilo afvallen

Mariska Hensing 5 augustus 2015 0
5 kilo afvallen

5 kilo. Wat is dat nou eigenlijk? Het is een grote zak aardappelen, een paar pakken melk. Je drinkt het ongeveer in een dag of twee, drie aan water. Het lijkt nogal wat als je die hoeveelheid af wilt vallen. Het ‘valt’ echter best mee.

5 kilo afvallen

Door goed op je eetpatroon te letten de komende tijd en een beetje aan beweging te doen raak je ze vanzelf kwijt. En daar hoeven echt geen wondermiddelen aan te pas te komen. Snel, gezond en zonder al te veel inspanning val jij af. Hoe je dat precies gaat doen? Dat lees je hieronder.

De voorbereiding

Kijk naar wat je op een gemiddelde dag binnenkrijgt. De verhouding vetten, koolhydraten, proteïnen moet ongeveer kloppen. Kijk naar je calorie inname. Vervolgens kijk je naar de vitaminen en mineralen die je leven elke dag tot zich neemt. Vergelijk dit met het ideaalbeeld. Daarmee wordt bedoeld dat je de voor jou ideale inname moet bekijken.

Je eigen profiel

Een vrouw van 52 heeft een andere behoefte dan een man van 21. Neem dit mee, zoek het zelf uit en schakel indien nodig gewoon wat hulp in. Een gezond leven en afvallen is echt zo makkelijk als het lijkt. 5kilo afvallen kan je in ruim een week voor elkaar krijgen.

De supermarkt

Als je de voorbereidingen hebt getroffen ga je verder. De supermarkt wacht. Hier sla je het eten in dat je de komende week nodig hebt. Zorg dat je dit op een volle maag doet. Op die manier kom je zo min mogelijk in de verleiding om snoepjes, chips en andere vetten in het boodschappenkarretje te leggen. Uiteraard hoef je niet alles rigoureus anders te doen, maar doe het met beleid. In het weekend kan je best een paar snoepjes nemen, laat het echter niet de hele zak worden.

Bewegen is belangrijk

Na de boodschappen ga je bewegen. Sporten is dan nog niet eens noodzakelijk, maar bewegen wel. Je metabolisme gaat dan omhoog en zal – ook in rusttoestand – meer lichaamsvetten verbranden. Pak de fiets naar je werk of ga met de hond om voor een extra lange wandeling. Als je toch wilt sporten zijn zwemmen en hardlopen uitstekende opties. Begin rustig, maar wel op tempo. 5 kilo afvallen is gedaan voor je het doorhebt.

5 kilo afvallen? Zoek steun

Licht je vrienden, familie en werk in over jouw streven om wat af te vallen. Ze begrijpen het best als jij een keer niet mee uiteten gaat omdat je net even die paar kilo’tjes kwijt wilt. Waarom wil je die kilo’s trouwens kwijt? Is het voor een speciale gelegenheid, een date misschien? Onthoud je doelstelling als je het op een moment niet zo goed trekt. De gedachte aan jouw eigen doelstelling houdt je dan zeker overeind.

Echt waar, snel 5 kilo afvallen is voor mensen van alle leeftijden goed mogelijk. Soms gaat het wat langzamer, maak je dan niet druk; de kilo’s gaan er op deze manier ook bij jou af.


Laat een reactie achter »