5 Tips om met weinig moeite gezonder te koken

Mariska Hensing 13 juli 2017 0

Een heleboel mensen denken dat gezonder koken en eten veel meer moeite en tijd kost. Echter is het tegenwoordig steeds makkelijk om zonder al teveel werk een gezondere maaltijd te koken. Met de onderstaande tips hoef je slechts een aantal veranderingen door te voeren om gezonder te koken en te eten. Zeker het proberen waard!

#1 Pocheren en stomen

Mensen bakken, grillen en frituren graag. Deze bereidingswijzen zijn heerlijk, maar minder gezond dan bijvoorbeeld pocheren en stomen. Probeer daarom eens wat vaker om groenten en vis te pocheren of te stomen. Erg lekker, leuk voor de afwisseling en een stuk gezonder! Ook stukjes kip in kippenbouillon pocheren is een echte aanrader. Dat wordt smikkelen vanavond.

#2 Anti-aanbak pannen

Nog een makkelijke manier om gezonder te eten is door eenmalig goede anti-aanbak pannen aan te schaffen. Hierdoor hoef je minder vet te gebruiken en bakken je pannen alsnog niet aan. Goede pannen heb ik gekocht bij Kookwinkel Brinkmans.  

#3 De vriezer vol groenten en fruit

Wanneer je weinig gezonde ingrediënten in huis hebt ben je sneller geneigd om ongezonder te eten. Zorg er daarom altijd voor dat de vriezer propvol zit met diepgevroren groenten, diepgevroren fruit of kant-en-klaar fruit uit de koeling. Natuurlijk kun je ook zelf verse groenten en fruit invriezen. Het kost echter wel iets meer moeite en tijd om deze ingrediënten (indien nodig) schoon te maken en te snijden. Deze optie is wel extra gezond.

#4 Groenten roosteren

Niet alleen pocheren en stomen zijn gezond en heerlijk. Ook het roosteren van groenten is erg lekker. Wil je met weinig moeite smullen van geroosterde groenten? Leg dan een aantal keer per week een ovenplaat vol met groenten en rooster deze. Verwerk de groenten zoals courgette, aubergine, paprika en pompoen in ovenschotels, salades, maar bijvoorbeeld ook in soepen. De liefhebber kan de geroosterde groenten natuurlijk ook gewoon los opeten.

#5 Bakken in plantaardige olie

Een van de meest eenvoudige manieren om gezonder te koken en te eten is gebruik maken van plantaardige olie. Door vaker te bakken in plantaardige olie – zoals olijfolie, raapzaadolie en avocado olie – worden je maaltijden een stuk gezonder. Dus laat die roomboter een keertje staan en kies voor een plantaardige olie.


Laat een reactie achter »