6 Tips die je nog deze week helpen om af te vallen

Mariska Hensing 18 september 2015 0
6 Tips die je nog deze week helpen om af te vallen

Diëten heeft vaak iets negatiefs. Veel mensen leggen zichzelf beperkingen op in plaats van dat zij op een positieve manier bezig gaan met het aanpassen van hun eetgewoonten. Dat is helemaal niet nodig. Je kunt met hele kleine aanpassingen in je eetpatroon al veel slimmer en gezonder eten. Gebruik deze simpele tips om zonder veel moeite een aantal kilo af te vallen.

  1. Verstop lekkere snacks

Stop alle koekjes, snoepjes en andere lekkere dingen in bakken of afgesloten zakjes en zorg er voor dat niets in het zicht staat. Als je hongerig uit je werk komt is de kans dat je zomaar iets pakt dat toch in het zicht ligt, veel kleiner. Nog makkelijker maak je het jezelf als je de bakjes en zakjes ook nog achterin je kasten en lades legt. De kans is groot dat je op den duur zelfs vergeet dat je nog lekkernijen in je huis hebt liggen. Zorg ook voor een opgeruimde en schone keuken, dit zorgt voor ruimte in je hoofd en verkleint de kans op uitspattingen naar zoetigheid in een hongerige bui.

  1. Zet fruit in het zicht

Wat ziet er nou aantrekkelijker uit dan een goed gevulde schaal fruit? Mooie kleuren, en het ruikt ook nog eens lekker. In plaats van de koekjes en snoepjes, zet je een mooie schaal met fruit in het zicht. Fruit kun je regelmatig eten, het bevat veel vitamines, mineralen en vezels, waardoor het ideaal is om te eten als je op je gewicht moet letten. Het geeft je een verzadigd gevoel en een sterk en gezond lichaam. Beperk je bij het vullen van de fruitschaal niet tot appels en bananen, maar wees creatief. Doe er de ene week een mango bij en een andere keer een ananas, pruimen of nectarines. Super lekker en gezond.

  1. Zorg dat je elke dag genoeg groenten binnenkrijgt

Veel mensen eten te weinig groenten. Zonde, want ze smaken heerlijk en zijn het ideale tussendoortje als je van je overtollige buikvet af wilt komen. Zorg ervoor dat je altijd wortels, komkommer, radijsjes of tomaten in de buurt hebt, die je de hele dag door onbeperkt kan snoepen. Je zal er versteld van staan hoe snel dit een nieuwe gewoonte wordt. Maak elke avond een zakje klaar en stop dit vast in je tas om mee te nemen naar je werk. Zo voorkom je dat je naar zoetigheid grijpt als je trek hebt.

  1. Porties

Kun jij in plaats van een hand noten een hele zak noten leegeten, of die hele reep chocolade op eten terwijl je echt maar 1 stukje wilde nemen?! Dit kan ervoor zorgen dat afvallen je nooit zal lukken. Ontzettend zonde als je de rest van de dag je best doet om gezond te eten. Je kunt dit tegen gaan door als je een zak chips of reep chocolade koopt, het in kleine zakjes onder te verdelen. Het is makkelijker om gewoon 1 zakje te mogen eten van jezelf. Als je de rest ergens ver achter in de kast legt, is de kans klein dat je een tweede zakje pakt.

Ook als je te grote porties van je maaltijden eet kun je dit gemakkelijk verkleinen door kleinere borden te gebruiken en de afspraak met jezelf te maken echt maar 1 keer op te scheppen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om voor de maaltijd wat rauwe groenten te eten. Bijvoorbeeld wortels, komkommer, radijs of tomaat. Je hebt dan minder trek als je aan de maaltijd begint, waardoor het makkelijker zal zijn om een kleine portie te eten.

  1. Eet bewust

Weet jij aan het einde van de dag nog precies te vertellen wat je hebt gegeten? Vaak ben je de helft vergeten omdat je onbewust allerlei dingen in je mond hebt gestopt. Je voorkomt onbewust eten door altijd de tijd te nemen voor je eten. Ga bij de hoofdmaaltijden altijd aan tafel zitten en zorg ervoor dat je niet bezig bent met je computer of telefoon. Gebruik al je zintuigen als je eet. Ruik, proef, kauw en geniet van het eten. De tussendoortjes kun je best tijdens je werk op eten, maar zorg ervoor dat je even bewust bent van het feit dat je iets eet. Eet 6 keer per dag en niet vaker. Als je jezelf betrapt op vaker eten dan 6x per dag, betekent het dat je eet terwijl je geen honger hebt. Als je bewust die 6 maaltijden eet en de juiste voedingsmiddelen kiest, is het namelijk onmogelijk dat je daar tussen nog honger hebt.

  1. Drink alleen nog water

Frisdrank, alcohol, koffie, vruchtensappen, je hebt ze geen van allen nodig en ze staan je gezonde dieet alleen maar in de weg. Ze bevatten alleen maar enorm veel suiker, wat ervoor zorgt dat jij last krijgt van overgewicht. Het enige wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren is water. Drink dan ook alleen water. Je zal merken dat het je erg goed doet. Je kunt het afwisselen met verse kruidenthee van bijvoorbeeld gember, munt, verveine, sinaasappel of citroen.

Ben jij op zoek naar een gezond en natuurlijk dieet? Bekijk dan dit artikel eens.

Share Link:

 


Laat een reactie achter »