Afvallen buik: help jezelf goed op weg

Mariska Hensing 14 maart 2013 0
Afvallen buik: help jezelf goed op weg

Het is een van de belangrijkste vragen die een fitnesscoach – zeer regelmatig – krijgt: “Hoe kom ik van dat vervelende buikvet af?” Een strakke buik staat symbool voor jeugdigheid en gezondheid. De ‘sixpack’ is voor weinigen weggelegd. Deze wordt voor een groot gedeelte bepaald door de erfelijke aanleg. Daarnaast moet je de nodige dingen doen om een perfecte buik te krijgen. Een klein buikje hoeft niet ongezond te zijn, je kan daar prima mee leven.

Er zijn echter mensen die last hebben van een teveel aan kilo’s waar ze graag van af willen. Of ze nou een geheel strak, sportief lichaam willen, of gewoon een paar kilo’tjes kwijt willen raken: ze gaan er met heel hun hart en ziel voor. Bij al die inspanningen is het wel de bedoeling dat het helpt, deze tips helpen sporters en niet-sporters bij het afvallen in de buikstreek.

Afvallen buik: wat je wel en niet moet doen

De buik is een groot probleemgebied. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat er wat vetjes op de buikwand komen te liggen. Met afvallen buik wordt je gezonder en leef je langer. De beste tips op een – heel handig – rijtje!

Richt je op het hele lichaam

Het is bijna onmogelijk om in specifieke gebieden af te vallen. Je kan de spieren in die probleemgebieden wel beter trainen zodat ze sterker, groter en duidelijker zichtbaar worden. Als er nog een vetlaagje op je buik zit, zal je het hele lichaam aan het werk moeten zetten. Sport een aantal keer per week en beweeg op de momenten dat het kan, in pauzes of ’s avonds na het eten met een leuke wandeling.

Het doen van meer sit-ups dan nodig is, heeft trouwens weinig tot geen zin om het buikvet kwijt te spelen. Afvallen buik draait om het hele lichaam, verbruik je calorieën door te gaan zwemmen, fietsen of hardlopen en train ook je spieren regelmatig. Dit zorgt er namelijk voor dat je ook in rusttoestand een snellere verbranding hebt.

Neem je tijd om te eten

Afvallen in de buik gaat vanzelfsprekend niet zonder goed, gezond te eten. Dit is een absolute voorwaarde. Wat heeft het trainen voor zin als je niet de juiste voedingsstoffen tot je neemt? Daarnaast is het belangrijk om genoeg vezels te eten om de darmen en de doorspoeling in orde te houden. Zo’n 25-30 gram vezels per dag is voldoende.

Eet verder veel rode fruitsoorten en gebruik niet te veel zout. Dit houdt namelijk meer water vast in de.. buik. Afvallen buik gaat sneller als je goed kauwt waardoor alles beter verteerd raakt en er minder reststoffen in de maag achter blijven.

Afvallen buik: Let op je adem

Adem diep in, vanuit je maag in plaats van je borst. Dit helpt om de giftige stoffen sneller uit je lichaam te verwijderen. Daarbij kalmeert het je ook en wordt je buik meer aangespannen. Zo train je je buik zonder daadwerkelijk te sporten, een ideale oplossing. Afvallen buik vergt enige inspanning, probeer met variatie in je sportoefeningen en in je eetgedrag het lichaam te prikkelen, waardoor het sneller vet verbrandt. Dan heb ook jij binnenkort een mooie, strakke buik.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »