Afvallen met hardlopen

Mariska Hensing 11 augustus 2015 0
Afvallen met hardlopen

Het is een van de populairste sporten van het moment. Iedereen lijkt het te doen of anders het weleens te willen proberen. Met goed schoeisel, een kekke broek en een fluorescerend shirt kan ook jij op pad. Het gaat hier natuurlijk om hardlopen.

Afvallen met hardlopen? Gewoon doen

Afvallen met hardlopen is nog een onderbelicht onderwerp en zal hier uitvoering aan bod komen. Behalve dat de sport genoeg mogelijkheden biedt voor eenieder die van sporten, zweten en de frisse buitenlucht houdt, geeft het verder ook aan flinke impuls aan je vetverbranding.

Afterburn

Met hardlopen blijf je calorieën verbranden, ook al zit je al lang en breed op de bank. De zogenaamde afterburn wordt door hardlopen flink gestimuleerd. Zeker vergeleken met andere sporten is hardlopen een sport waar je dit effect bereikt. Het gaat zelfs zover dat je dankzij het hardlopen veel meer calorieën verbrandt na het hardlopen dan tijdens.

Weinig tijd? Loop hard

Verder is afvallen met hardlopen erg tijdsefficiënt. Dit houdt in dat hardlopen intensief is en ook goed vol te houden is. Het lichaam kan wel tegen een stootje en inspanning – mits er goed schoeisel wordt gedragen uiteraard. Zeker de intervallen die je tussen de training in kunt bouwen werken uitermate goed, op korte en lange termijn.

Altijd hardlopen

Je kan overal hardlopen. Door regen, sneeuw, wind en in de zon – al mag het niet té warm zijn -, hardlopen is gratis en leuk om te doen. Met allerlei nieuwe gadgets, waaronder GPS, kan je zelf bepalen waar je naartoe loopt, hoeveel je loopt en wat je verbranding wordt.

Je eigen ritme

Afvallen met hardlopen is dan ook steeds persoonlijker geworden. In plaats van domweg schema’s te volgen kan je je nu laten inspireren door je vrienden en mensen die er verstand van hebben en op basis daarvan je eigen programma samenstellen.

Hormonen

Een van de gaafste dingen aan hardlopen is dat je er de beroemde ‘runners high’ van krijgt. Er worden dankzij het hardlopen allerlei hormonen aangemaakt die je de hele dag licht euforisch en gelukkig maken. Je voelt je beter, rijker, gezonder en vitaler. Soms vinden je vrienden zelfs dat je een nieuwe, positiever, persoonlijkheid ervoor terug hebt gekregen. Je bent veranderd.

Door blijven knallen

Het mooiste van dit alles is dat je je ook beter gaat voelen. Afvallen met hardlopen gaat dan al vrij snel vanzelf. Het is een van de efficiëntste manieren om gewicht kwijt te raken. De sensatie die je voelt, voor, tijdens en na het lopen houd je vast. Je kijkt na het lopen in de spiegel en ziet tot je verbazing ook nog eens de kilo’s eraf vliegen. Wat wil een mens nog meer?


Laat een reactie achter »