fitness tips

Mariska Hensing 19 mei 2016 0
fitness tips

Je hebt het punt bereikt in je leven dat je echt wilt afvallen. Je hebt alleen niet zoveel tijd door werk en andere dingen, om naar de sportschool te gaan. Of misschien voel je je niet op je gemak in de sportschool en wil je daarom niet gaan.  Gelukkig is het ook mogelijk om thuis te sporten of in de buurt. Als je wil gaan afvallen en je wil gaan sporten, moet je ook letten op wat je eet. Misschien kan je met behulp van deze voedingstips en sporttips thuis een eigen fitnessschema samenstellen.

Sporttips

  1. Koop een klein fitnessapparaat dat je thuis in de woonkamer of in de slaapkamer kunt zetten. Dan kun je alsnog met een apparaat trainen, zonder naar de sportschool te moeten.
  2. Ga hardlopen in het bos of in het park en doe dit een of twee keer in de week.
  3. Zoek op internet een aantal afbeeldingen op van bijvoorbeeld opdrukken en andere buikspieroefeningen. Dit kun je thuis dan dagelijks doen en het neemt niet veel tijd in beslag.
  4. Doe verschillende oefeningen en ga daarbij hardlopen. Zo krijg je kracht en word je fit.
  5. Bij sporten verlaag je de kans op hartziekten en beroertes, je spieren en botten worden sterker en het geeft je meer energie.

Voedingstips

  1. Op het moment dat je gaat sporten moet je geen suikers eten. Dan werkt het niet en val je niet af. Als je nou toch zin hebt in iets lekkers, koop dan biologische nootjes.
  2. Je kunt maaltijdvervangers gebruiken. Je koopt een pot met een poeder bij de supermarkt en doet daarvan twee schepjes in een glas of beker. Je voegt hier melk bij toe en vervangt op deze manier het ontbijt en de lunch. Je hoeft niet perse te denken aan minder eten tijdens het avondeten, dit kan gewoon normaal.
  3. Eet in de ochtend sowieso ontbijt. Er zijn mensen die dit niet kunnen of willen. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.
  4. Eet crackers als ontbijt en lunch. Ook hierbij kan je bij het avondeten gewoon normaal eten.
  5. Als je tussendoor trek hebt, eet dan fruit.

 


Laat een reactie achter »