Gezond eten

Mariska Hensing 4 juli 2013 0
Gezond eten

We willen het allemaal: een mooi leven, er goed uitzien, genoeg tijd voor jezelf, een gezellige familie, veel leuke vrienden en dat alles moet snel, efficiënt en zonder al teveel moeite gebeuren. Helaas zit de wereld niet zo in elkaar dat alles vanzelf gaat. Voor een mooie vakantie zal je moeten werken, net zoals je voor een mooi lichaam de juiste voedingsstoffen naar binnen moet werken.

Gezond eten is voor veel mensen niet elke dag haalbaar door stress, drukte, te weinig tijd of de omstandigheden zoals een dinertje met de baas waar volop overheerlijke – maar oh zo vettige – Vlaamse frietjes en varkensrollades worden genuttigd.

Gezond eten: kiezen voor een goede gezondheid

Het kan echter anders! Met een keuze voor gezond eten, maar je een keuze voor jezelf. Hieronder krijg je een paar nuttige tips over wat het inhoudt, en vooral ook, wat je moet doen om de beste voeding tot je te nemen. Het zal je misschien verbazen, maar het is veel eenvoudiger dan je denkt. Aan de start!

Meteen doen

Begin op de allereerste minuut van de allereerste dag dat je met je nieuwe eetschema begint, met een eetdagboekje. Hierin schrijf je alles op over wat je eet en drinkt, en minstens zo belangrijk, hoe je je daarbij voelt. Na verloop van tijd ontdek je patronen en gewoonten die veel makkelijker veranderen als je ze leert herkennen.

De boodschappen

Doe boodschappen op de juiste momenten. Ga als je net gegeten hebt en vlak voordat de laatste producten van de vorige week op raken. Zo voorkom je dat je naar een vette hap grijpt voordat het te laat is. Trouwens, zo af en toe een vette hap is helemaal niet zo verkeerd; zorg dan wel dat het zalm, ongezouten noten of iets dergelijks is. Deze zitten bomvol goede stofjes. Ook hier geldt: met mate.

Vergeet de ‘te’

Het beste eetschema bestaat uit van alles wat. Zoals je grootmoeder vroeger al zei: “Overal waar je ‘te’ voor kunt zetten, is niet goed. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor gezond eten. Eet gevarieerd, veel groenten en fruit, en neem ook genoeg eiwitten in. Dit kan met een kwarkje, een paar eitjes in de week of gewoon elke dag een boterham met kaas en sla. Zo krijg je altijd genoeg verschillende voedingsstoffen binnen.

Trucjes helpen

De momenten dat je honger hebt zijn lastig. Toch hebben veel mensen last van een soort van ‘schijnhonger’. De gewoonte om veel te eten gaat niet zomaar weg, en blijft sowieso de rest van je leven een rol spelen. Vraag je dan ook regelmatig of je wel honger hebt.

Een handig trucje hierbij is door jezelf af te vragen of je op zo’n moment een appel zou willen? Is het antwoord ‘ja’, dan heb je waarschijnlijk oprechte honger; terwijl als het antwoord ‘nee’ is, een groot glas water ook makkelijk voldoet. Drink sowieso lekker veel water om de antioxidanten af te voeren!

Belangrijke tip voor het gezond eten

Nog een kleine extra tip waardoor je extra gezond eet: Als het een label heeft, eet het dan niet. Gezond eten heeft geen extra voedingsstoffen nodig. De meeste dikmakers zijn geraffineerde producten waar allerlei E-nummers en andere stoffen aan zijn toegevoegd. Als je natuurlijke producten probeert te eten, eet je beter, natuurlijker en vooral ook lekkerder!

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »