Het Cambridge Dieet

Mariska Hensing 11 augustus 2015 0
Het Cambridge Dieet

Toen dokter Alan Howard in de jaren zeventig van de vorige eeuw een nieuw dieet ontwikkelde, snelde de roem hem vooruit. Het Cambridge Dieet leek op de ontdekking van de Heilige Graal. Het dieet bleek goed te werken en deed dit op een snelle en efficiënte manier.

Tientallen jaren later is het dieet enigszins aangepast doordat de nieuwste ontwikkelingen zijn meegenomen, in de creatie van een nog beter dieet. Tegenwoordig gaan wereldwijd honderdduizenden mannen en vrouwen succesvol de strijd met de kilo’s aan volgens de methodes van dit aantrekkelijke dieet.

Shakes

Het Cambridge Dieet is een vloeibaar dieet, zeker in de eerste fase, waarbij je in plaats van de drie traditionele maaltijden een maaltijdvervanger tot je neemt. Deze shakes zitten vol met mineralen, vitaminen, vezels en gezonde vetten, zodat je lichaam in een goede conditie blijft. In de drie shakes zitten relatief weinig calorieën. Het Cambridge Dieet is dan ook een dieet waar de calorie inname flink wordt beperkt.

Eiwitten

Veel eiwitten – de bouwstoffen van het lichaam – vervangen de koolhydraten op een verfrissende manier. De eiwitten zorgen voor een ‘voller’ gevoel gedurende de dag waardoor je minder trek hebt in een zoetig tussendoortje. Er zijn speciale shakes beschikbaar vanuit het Cambridge Dieet zelf, of je kunt besluiten om de shakes thuis zelf te maken.

In de eerste fase val je uiteraard meer af, omdat je lichaam in een transitieperiode geraakt. Het reageert op de veranderingen en verminderde voedselinname door de vetten te verbranden. Dit is precies wat je wilt, als je tenminste gewicht kwijt wilt raken!

Resultaten

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, en zo is het ook met afvallen in het Cambridge Dieet. Om te beginnen kan je kiezen voor de snelle optie waarbij je 3 of 4 shakes per dag neemt en helemaal geen vast voedsel.

Het gewenste resultaat zal bij deze optie doorgaans het snelst bereikt worden. Als je liever wat gedoseerder te werk gaat, is met het ‘Afwisselende’ en ‘Reguliere’ traject goed te werken. Deze trajecten laten meer ruimte voor je vaste maaltijden.

Water drinken

Het is trouwens zaak om je vaste en vloeibare maaltijden goed op elkaar af te stemmen, zodat je niet teveel calorieën binnenkrijgt. Je lichaam krijgt door de verhoogde eiwitinname meer afvalstoffen te verwerken en is daarom ook drukker bezig. Probeer bij het Cambridge Dieet redelijk veel te drinken, zo’n 2 tot 2,5 liter per dag moet voldoende zijn om de afvalstoffen netjes af te voeren.

Balans

Zoals bij elke dieet is het ook verstandig om bij het Cambridge Dieet goed te letten op hoe je lichaam reageert. In de laatste fase van het dieet, waarin je weer wat meer vast voedsel mag eten, mag je daarom best eens een wat vollere maaltijd nemen.

Uiteindelijk gaat het om de balans die je vindt rondom je eetgedrag. Het Cambridge Dieet helpt je snel om die kilo’s er vanaf te knallen. Het dieet kan daarbij worden ondersteund door aan extra lichaamsbeweging te doen. Eet jezelf naar een gezonder gewicht.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »