Het koolhydraatarm dieet

Mariska Hensing 18 juli 2013 0
Het koolhydraatarm dieet

Mannen en vrouwen – maar toch vooral vrouwen – worden er gek van; welke diëten helpen en welke niet? Wat zijn de gouden tips en beste diëten die je kunt doen als je af wilt vallen? In de jungle van welgemeende adviezen en tips om je leven te beteren springen een aantal diëten er bovenuit.

Koolhydraatarm dieet: even wennen

Een van die diëten is het koolhydraatarm dieet. Dit bestaat uit een zeer verminderde inname van de belangrijkste brandstoffen van ons lichaam: de koolhydraten. Deze geven energie op de momenten dat je het nodig hebt en vormen dan ook een belangrijk bestanddeel van ons voedingspatroon.

Met een koolhydraatarm dieet val je dan ook geheid af. De manier waarop je dat doet bepaald echter of het blijvend is. Let daarom goed op de onderstaande uitleg.

Wat doen koolhydraten?

Voordat we kijken naar een het koolhydraatarm dieet en de manieren waarop je dit dieet toe kunt passen, is het misschien eerst verstandig om de rol van koolhydraten in ons lichaam te bepalen. Mensen halen 40 tot 70 procent van hun calorieën uit koolhydraten. Ze zitten volop in rijst, brood, pasta, aardappelen en peulvruchten. Er bestaan echter wel degelijk verschillen tussen ‘goede’ en slechte koolhydraten.

Gezond lichaam

Zo zijn sommige vooral voor de korte opleving, denk dan met name aan wit brood, witte pasta en witte rijst, en zijn andere, de volkoren varianten duurzamer en beter voor het lichaam omdat ze langzamer worden opgenomen en dus langer het lichaam van energie voorzien. Naast koolhydraten zijn ook vetten en proteïnen zeer belangrijk voor ons dieet. Dit zijn de drie stoffen die ons lichaam gezond houden.

Uiteraard zitten in het voedsel dat we eten ook voldoende mineralen en vitamines. Let daar ook bij het koolhydraatarm dieet op!

Nieuwe stap

Zo, nu we wat voorkennis hebben; gaan we kijken naar het koolhydraatarm dieet. Dit betekent in de praktijk dat je flink gaat minderen, maar niet geheel onthouden, van koolhydraten. Weinig brood, aardappels en rijst de komende tijd voor jou. Hiermee krijgt je lichaam minder calorieën binnen en worden je vetreserves aangesproken. Je verbrandt dan dat vet waar je al zolang vanaf wilt.

Een goed begin…

In het begin van het koolhydraatarm dieet kan je je wat flauwtjes voelen. Dit is helemaal niet gek; je lichaam moet tenslotte wennen aan het gebrek aan koolhydraten. Daarnaast is het altijd goed om naar de instructies van het dieetplan te kijken. Hoelang wil je dit toepassen, en met welke doelen begin je er aan? Dit helpt je duidelijk krijgen wat je verwacht en maakt succes tot een reële optie.

Wat je wel mag eten

Vlees, vis, eieren, groenten, fruit, noten, zaden, vetten van oliën en dergelijke en nog veel meer. Als er een paar koolhydraten in zitten, maakt dat niet heel veel uit, je hebt ze tenslotte wel nodig. Bespaar voornamelijk binnen je koolhydraatarm dieet op het genoemde brood, aardappelen en bijna alles soorten granen.

Wat behulpzame tips voor een koolhydraatarm dieet

  • Laat het brood staan in een restaurant
  • Wikkel je beleg in slabladeren in plaats van brood
  • Stop met je eetgewoonten als je het druk hebt, laat die spaghetti staan!
  • Eet bruine rijst vanwege en eet dit beperkt
  • Maak een gebalanceerd boodschappenlijstje en houd je daaraan

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.
Probeer het mentale dieet plan gratis uit!

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden


Laat een reactie achter »