Juist kwaliteit doet ertoe bij sportvloeren

Mariska Hensing 27 januari 2017 0

In de fitnesswereld is ook zeker een plek weggelegd voor psychologie bij het sporten. Een van de regels die niet wordt betwist door de deskundigen, is het feit dat een uitdagende omgeving zorgt voor meer prestaties. Dat ligt op het vlak van de toestellen, die uiteraard goede, uitdagende en gevarieerde beweging moet bieden. Maar het gaat om meer dan alleen bewegen. Het gaat ook zeker om de beleving.

In dat opzicht is er nogal wat te verbeteren, maar de verandering lijkt voor de deur te staan. Steeds vaker kom je binnen in een fris interieur als je gaat fitnessen. Daarnaast is ook de recreatiezaal zelf anders dan anders. Geen inspiratieloze fitnessvloeren meer, zonder ook maar een greintje fantasie. De experts zeggen het namelijk al enkele jaren; het werkt niet als je in een saaie omgeving je push-ups en je chrunches moet doen.

Veel leveranciers steken daarom tijd in het bedenken van nieuwe concepten voor in de fitnesszaal. Kleuren en soorten variëren. En dat is goed, want het zorgt voor de nodige motivatie. Maar een goede sportvloer moet meer hebben. Niet alleen moet het uiterlijk zorgen voor de nodige uitdaging, de vloer moet ook functioneel zijn, zoals een vloer van het Pavigym concept. Je maakt geen eigenaar van fitnesszalen blij als je vloer het na 2 jaar al begeeft. Of een vloer die zo slecht is gelegd dat vuil zich ophoopt in kieren en scheuren die er inmiddels in zijn ontstaan. De vloer moet van degelijke kwaliteit zijn dus, maar geen degelijk uiterlijk hebben. Steeds vaker lijkt de fitnesszaal zo van de atletiekbaan afkomstig. Strepen, markeringen, cijfers en lijnen zorgen ervoor dat je je thuisvoelt als atleet.

Ook kunstgras is mogelijk als uitvoering, om zo een realistische nabootsing van de werkelijkheid te kunnen hebben. Al deze ondergronden hebben als voordeel dat ze warmte-isolerend zijn en van de hoogste kwaliteit. Daarnaast heeft geen enkele vloer moeilijkheden met zware gewichten of anders soorten intensieve belasting. Een sportvloer met inferieure materialen kan niet, vindt Pavigym. Om die reden wordt er uitsluitend gewerkt met nieuw rubber. Dat betekent jarenlang vertrouwen op A-kwaliteit vloeren, maar ook dat de vloer gegarandeerd vrij is van kankerverwekkende stoffen.

Waarschijnlijk wist je niet eens dat sportvloeren zo konden variëren. We hebben het daarom nog niet gehad over sportmatten, die in een grote variatie beschikbaar zijn. De kans is namelijk groot dat je de volgende keer bij een bezoek een stuk meer aandacht hebt voor de vloer.


Laat een reactie achter »