Sporten en afvallen

Mariska Hensing 12 augustus 2015 0
Sporten en afvallen

Zoals een groot man ooit al zei: “Life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get” (“het leven is als een doosje met chocolaatjes, je weet nooit wat je krijgt”). Je weet nooit wat er op je pad komt. Dat is een feit. Je kan echter wel de controle over je eigen leven krijgen door goed voor jezelf te zorgen.

Sporten en afvallen

Een gezond leven heb je zelf in de hand. Met sporten en afvallen bereik je een gezond lichaam en een ontspannen geest. Hieronder lees je hoe je de ideale balans tussen die twee vindt, zodat je snel een gezond leven kan beginnen!

Definitie

Onder sporten wordt tegenwoordig ook steeds meer beweging gerekend. In het wetenschappelijke circuit worden de bewijzen almaar groter voor het feit dat licht bewegen al voldoende is voor een gezond lichaam. Dit betekent in de praktijk dat je eenvoudigweg kan lopen en fietsen zodat je afvalt en je lichaam in een fase komt waarin het vetten verbrandt.

Heel simpel

De essentie van afvallen is dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrand. Je zal dus enigszins je eetpatroon aan moeten passen als je die vervelende kilo’s kwijt wilt. Dat is de eerste stap. Maar zoals gezegd, sporten en afvallen gaan heel goed samen. Hier gaat het over sport. Welke sport of beweging past het best bij jou? En waar voel jij je het prettigst bij?

Maak je lichaam weer wakker

Allereerst kijken we naar de ‘lichte’ bewegingen. Hieronder worden rustig wandelen, fietsen en zelfs werken bedoeld. Alle activiteiten die je lichaam helpen om het metabolisme te versnellen, helpen je ook om de overbodige vetten te verbranden.

Op de werkvloer

De meeste mensen slapen zo’n 8 uur per dag en zijn ongeveer 8 uur aan het werk. Deze twee activiteiten nemen dus verreweg de meeste ruimte in beslag op een normale dag. Slapen is goed en lekker. Zorg dus dat je tijdens de nacht herstelt van een drukke dag. Onder werktijd ben je vaak druk bezig, maar zijn er wel degelijk manieren om te bewegen. Sporten en afvallen én werken gaan heel goed samen.

Wees creatief

Doe buikspieroefeningen in de pauze. Strek je benen een x-aantal keer op de bureaustoel of span je buikspieren aan. Zorg daarnaast dat je ook regelmatig opstaat om een kleine wandeling te maken, al is het maar naar het koffiezetapparaat. Verder kan je met de baas bespreken of je – met steun van het werk – kan sporten voor, tijdens of na werktijd. De werkgever heeft immers ook baat bij een gezonde werknemer!

Sportend afvallen

Het echte sporten kan op meerdere manieren. Hardlopen, fietsen, zwemmen, een teamsport of fitness. Voor beginners is het aan te raden om met rustig wat cardio te beginnen. Bij sporten en afvallen wil je geen vervelende blessures.

Sporten en afvallen werkt het best als je een gebalanceerde levensstijl hebt. Natuurlijk heb je het weleens druk, maar dat mag geen belemmering zijn voor een gezond leven. Neem dan ook de tijd voor het sporten en plan die momenten aan het begin van de week in. Veel succes met deze nieuwe levenswijze.  Lees meer over sportend afvallen  en bezoek onze Fitness Magazine 24 website


Laat een reactie achter »