Start met bewegen: verminder je lichaamsgewicht

Mariska Hensing 4 mei 2016 0
Start met bewegen: verminder je lichaamsgewicht

Afvallen gaat veel sneller als je beweegt. Door te bewegen verbrand je veel calorieën. Deze calorieën verbruik je niet als je niet beweegt. Deze extra calorieën zorgen ervoor dat je sneller gewicht verliest. Je moet proberen om minimaal 3 dagen in de week te bewegen als je er voordeel uit wilt halen. Lichaamsbeweging kan bijvoorbeeld door 30 minuten te fietsen maar wandelen kan ook of joggen. Er is een fors verschil in het energieverbruik wanneer je drie keer per week wandelt. Wandelen is een goede start om af te vallen. Je verbrandt een groot aantal calorieën door te bewegen en de keuzes zijn bijna eindeloos. Zo is ook krachttraining een mogelijkheid. Het lichaam verbruikt er meer energie door wanneer je meer spieren hebt. Krachttraining heeft ook een positief effect op de stofwisseling doordat je lichaam meer calorieën verbruikt voor het herstel van de spieren. Een andere leuke wijze om vet te verbranden is door te dansen. Je verbrandt veel calorieën door geregeld te dansen. Dansen is eenvoudig op de dansschool te doen maar het kan ook op je slaapkamer of in je huiskamer als je de ruimte hebt.
Krachttraining
Hoewel veel mensen denken dat krachttraining alleen goed is voor mannen is het voor iedereen geschikt, ook voor vrouwen. Aan de gang gaan met krachttraining is altijd en op elke leeftijd mogelijk. Het heeft veel voordelen. Zo verbrandt het lichaam meer calorieën wanneer je meer spiermassa krijgt. Er wordt ook meer calorieën verbruikt doordat de spieren moeten herstellen na een training. Dit houdt in dat je lichaam meer calorieën verbrand en je sneller kilo’s verliest. Zelfs na een training worden er nog meer calorieën verbruikt. Dit kan tot 24 uur aanhouden na de training. Vergeet niet een eiwitshake te nemen na het trainen. De eiwitten zijn hard nodig na het trainen. Lees meer over beste eiwitshake op  fitness magazine 24.
Wandelen
Een vorm van sporten dat iedereen kan is wandelen. Het is een makkelijke manier om te beginnen met sporten. Het lichaam kan door te wandelen wennen aan de lichaamsbeweging. Om te starten kun je een paar keer per week wandelen. Dit kun je stapsgewijs opbouwen. Door elke dag te wandelen maak je een fors verschil in het aantal calorieën dat je per week verbruikt.

Dansen
Veel mensen zien dansen als een vorm van plezier en entertainment maar het kan ook gebruikt worden voor afvallen. Dansen is een amusante en effectieve manier om af te slanken. Je verbruikt veel calorieën door te dansen en dit kan snel oplopen als je geregeld danst. Je kan dansen gemakkelijk in je eigen huis doen, bij een dansvereniging of bij de sportschool. Het is mogelijk om bij actieve dans zo’n 300 calorieën verbruiken per 60 minuten.


Laat een reactie achter »