Superfoods als ondersteuning in het afvalproces

Mariska Hensing 9 februari 2017 0

Wil je graag een aantal kilo’s verliezen? Kies er dan voor om dit op een verantwoorde manier te doen zodat het resultaat blijvend zal zijn. De beste manier hiervoor is het aanpassen van je complete leefstijl. Een tijdelijk dieet heeft geen zin en zal geen resultaat bieden op lange termijn. Door het veranderen van slechte gewoontes zul je snel verschil merken. Je gaat je fit en vitaal voelen en zult afvallen. Superfoods kunnen jou in dit proces heel goed ondersteunen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Verse en gedroogde superfoods

Over het algemeen zijn superfoods te verdelen in twee categorieën. Je hebt de verse superfoods en de gedroogde superfoods. Beide zijn een goede aanvulling op je gezonde eetpatroon en zijn de gehele dag door in je maaltijden en tussendoortjes te verwerken. Eerder was alleen de verse superfood gemakkelijk te verkrijgen, inmiddels is dit geen probleem meer en is ook de gedroogde variant goed vertegenwoordigd in elke supermarkt. Een voorbeeld van een verse superfood is een avocado. Tegenwoordig overal te koop en boordevol gezonde vetten. De avocado is een smakelijke aanvulling op je sandwich, wraps of in de salade. Het leuke is dat je er ook zoete baksels en snacks mee kunt maken zoals bijvoorbeeld smoothies en chocolademousse. Het gezonde vet uit de avocado zorgt voor een lekker romige structuur. Ook vult de avocado goed waardoor je een verzadigd gevoel zult hebben.

Een goed voorbeeld uit de categorie gedroogde superfoods zijn goji bessen. Goji bessen hebben een positieve invloed op de nieren en de lever waardoor deze bessen helpen bij ontgiften. Dit zal bijdragen aan het afvalproces. De bes is te verwerken in bijvoorbeeld smoothies, gezonde mueslirepen en een heerlijke toevoeging aan kwark of yoghurt. Ze smaken lekker zoet, zodat je bijna vergeet dat ze zo gezond zijn.

Zie de superfood vooral als waardevolle aanvulling op je eetpatroon. Ze kunnen je helpen je gezonde en fitte leefstijl vol te houden en daarbij ook met het afvallen. Doordat er veel keus is kun je volop variëren en experimenteren met veel recepten. Doordat superfoods erg lekker zijn is het gezond eten gemakkelijk vol te houden en dat is wat we noemen een win-win situatie. Vergeet ook niet te bewegen om het plaatje compleet te maken en je zult binnen no-time een stuk fitter zijn en je super vitaal voelen.


Laat een reactie achter »