Welke oefeningen helpen je met snel afvallen?

Mariska Hensing 19 mei 2016 0

Om effectief af te vallen zijn de juiste oefeningen nodig! Je kunt immers niet alleen afvallen door enkel op je voeding te letten, bij afvallen hoort ook de uitvoering van de training. Welke oefeningen het meest effectief zijn om gewicht te verliezen lichten we in dit artikel toe:

Kettlebell is king
Het gebruiken van een kettlebell is essentieel bij een training om af te vallen. Enorm veel oefeningen die helpen bij het verliezen van gewicht kunnen extra effectief worden als je dit uitvoert in combinatie met een kettlebell. Denk bijvoorbeeld aan burpees, hurksprong en squaten. In combinatie met een kettlebell zijn deze oefeningen vele malen effectiever. Een kettlebell kun je online eenvoudig kopen en zijn over het algemeen helemaal niet zo duur, in onze ogen dus een absolute must!

Springtouw als rode draad
Een springtouw dient overigens als rode draad bij de oefeningen die je gaan helpen tijdens het afvallen. Springtouwen is een van de meest effectieve manier van afvallen die er bestaat. Zo verbrand je in 5 minuten springtouwen al tot 100 calorieën, dat is enorm veel!

Skippybal maakt de cirkel rond
Wat veel mensen niet weten is dat je met een skippybal, ofwel gymbal ook enorm veel oefeningen kunt doen. De meest simpele oefeningen worden effectiever door een skippybal te gebruiken. Je kunt natuurlijk zonder attributen ook oefeningen doen als: opdrukken, buikspieren etc. Echter worden deze oefeningen nog veel effectiever wanneer je deze met een skippybal uitvoert. Leg bijvoorbeeld je benen op de skippybal en begin met opdrukken. Je zult zien dat het ook een stukje zwaarder is maar het zal ook veel effectiever zijn en het resultaat dus sneller en beter zichtbaar worden! Ditzelfde geldt voor de buikspieren, ga maar eens halverwege met je lichaam op de gymbal zitten en probeer sit ups uit te voeren, dit zal enorm zwaar zijn maar enorm effectief!


Laat een reactie achter »